Alledaagse dingen met de potentie van een universum

Geplaatst op 27 juni, 2015 

Deze week was ik te gast op een netwerkbijeenkomst van het sociaal wijkteam en mocht daar in een pitch van twee minuten (veel te kort natuurlijk ) vertellen over wijkinitiatieven.

Na afloop vroeg iemand me hoe ik nu kijk naar de aannemers die twee jaar geleden voor een bouwproject bezit hadden genomen van een deel van de wijk en waar ik me een half jaar lang aan had geërgerd omdat ze zich niet gedroegen als goede gasten van de wijk.

Dat ik dankbaar voor ze ben. Zonder de irritatie van toen was ik misschien wel nooit in beweging gekomen om al die mooie en leuke dingen te doen die ik nu doe.

Irritatie, je denkt er niet aan dat je er echt wat aan kunt hebben, dat het een prikkel is om in beweging te komen. En als je die beweging dan eenmaal maakt, gaan tal van ’toevalligheden’ je een handje helpen.  Zo kwam ik toevallig deze tweet weer tegen:

https://twitter.com/SWT_Oosterhout/status/373024587761467392

Het was het begin van heel veel verandering:

Je staat er niet bij stil maar die alledaagse dingen als irritatie of een tweet hebben de potentie van een heel nieuw universum.

Lees ook: Er leeft en speelt veel meer in je wijk dan je denkt

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Alledaagse dingen met de potentie van een universum”

  1. Rob Alberts on juni 27th, 2015 23:21

    Bouwers als gasten in de wijk.
    Die opmerking ga ik onthouden!

    Zonnige groet,

  2. Peter de Kock on juni 27th, 2015 23:33

    @Rob: Wat ik heb geleerd is dat de invulling ‘goede gast’ begint bij de wijk zelf, of de mensen daar voldoende wijkeigenaarschap ervaren om zich op te stellen als goede gastheer/gastvrouw. Dat de wijk het initiatief neemt en de aannemer uitnodigt om tijdens een kopje koffie kennis te maken en om de aannemer te vertellen: zus en zo willen we het in deze wijk graag hebben, hoe gaan jullie daarvoor zorgen?

Laat je reactie achter!