Het burgemeestersfeest

Geplaatst op 11 mei, 2015 

Ik weet niet of dit nou zo’n verstandig moment is om te bloggen want mijn god, wat hebben we flink gefeest vanmiddag.

Want ze is gekozen, jawel. De eerste van Nederland nog wel: Oosterhout heeft de primeur. Het waren een paar geweldige maanden. Toen we haar blog een paar jaar geleden ontdekten zijn we haar blijven volgen. Ze heeft nogal wat meegemaakt zeg! De verhalen over haar thuisland en wat een wonden de situatie daar heeft achtergelaten en hoe ze daar mee om is gegaan. Kijk, dan weet je meteen dat je met een MENS te maken hebt. En dat ze geen lid is van een politieke partij was de kers op de taart. Natuurlijk heeft ze een geweldig programma en heeft ze dat in de wijken op straat voortreffelijk gepresenteerd. Ze kwam zelfs bij de mensen thuis.

Wat een verschil met zes jaar geleden. Toen werd de burgemeester gewoon herbenoemd en daar kwam geen stem aan te pas. Zelfs de raadsvergadering over de herbenoeming vond plaats achter gesloten deuren. Dat werd toen nog democratie genoemd. Om je te bescheuren toch?

Kom, we drinken er nog eentje op haar en op de democratie. Wat een vrouw!

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Het burgemeestersfeest”

 1. Huub Koch on mei 12th, 2015 12:08

  Om wie gaat het?

 2. Peter de Kock on mei 12th, 2015 22:01

  Om onze gekozen burgemeester Huub. Eindelijk mogen we die zelf kiezen in plaats van dat die wordt aangesteld.

 3. Daan de tekenaar on mei 13th, 2015 10:52

  Ik heb het feestje moeten missen, ben druk bezig met de ‘Rene for president’ campagne, ik riep het al regelmatig in zijn comments en geloof nog steeds in zijn recht toe recht aan visie op het leven. Geen onzin. Geen gekonkel. De polls zien er goed uit 🙂

 4. Peter de Kock on mei 13th, 2015 21:56

  @Daan: Goed voor Utrecht! Zou tof zijn: de tweede gemeente na Oosterhout.

Laat je reactie achter!