Wijkdansen

Geplaatst op 9 januari, 2015 

Ik heb geen enkele ervaring met stijldansen maar heb me laten vertellen dat er bij stijldansen eentje is die de dans leidt en dat de ander volgt.

Ik ben daar even ingedoken en kom dan dansverhalen tegen dat als leiders verkeerde grepen hanteren, dit  blauwe plekken of andere verwondingen bij de volgers kan veroorzaken. Of dat er blessures kunnen ontstaan omdat leiders niet voldoende op de omgeving letten.

In de wijk dansen we ook. De gemeente leidt, bepaalt waar ergens een enorm kantoorgebouw komt, waar een nieuwe supermarkt wordt gebouwd, dat een bibliotheek moet verdwijnen, en de wijk moet maar volgen. Dat kantoorgebouw komt er, die supermarkt ook en die bibliotheek verdwijnt en de danspartner blijft verwond achter.

Deze rolverdeling met de gemeente als leider en de wijk als volger, is het resultaat van een lang proces. Ooit was het anders en ooit wordt het anders en zal de wijk de dans leiden. Ik kijk ernaar uit.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!