DOEN!

Geplaatst op 19 november, 2014 

Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen! Doen hoor!

Als je het alleen maar roept en verder nikt doet, gebeurt er niks. Doen! roepen is het nieuwe niets doen. Doen! roepen is zeggen: ga jij het maar doen, dan hoef ik niks te doen. Het is niet voor niks dat het grootste gedeelte van ons lichaam bedoeld is om iets te doen en maar een klein gedeelte deel om iets te roepen.

Lees ook: Praten en niks doen
Beluister ook: Do it

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

9 Reacties to “DOEN!”

 1. Petra on november 20th, 2014 08:19

  Hahaha, jaja…. Doet me denken aan de tijd dat ik net begon als ‘hoofdredacteur’ van een bepaald tijdschrift. Het was daar gewoonte om met een flink aantal mensen te vergaderen, waaronder bestuursleden. In de eerste vergadering die ik bijwoonde werden allerlei onderwerpen bedacht. Tot mijn stomme verbazing betekende dat niet dat men deze artikelen ook ging schrijven! Dat vergaderen heb ik zo snel mogelijk afgeschaft. Die tijd konden we beter gebruiken om daadwerkelijk aan de slag te gaan!

 2. Peter de Kock on november 20th, 2014 20:39

  @Petra: Ik vind het een raar fenomeen, een beetje jezelf voor de gek houden met het idee dat als je maar veel praat en bespreekt, je ook veel doet. ALs ik het als een uitje zie waar ik wat laagjes af mag pellen, waar kom ik dan op uit? Het zal toch niet angst zijn? 🙂

 3. Daan de tekenaar on november 20th, 2014 10:45

  precies wat er nu ook in mijn hoofd spookt 🙂

 4. Peter de Kock on november 20th, 2014 20:39

  @Daan: hou op met dat gespook en ga wat doen 🙂

 5. Daan de tekenaar on november 21st, 2014 09:11

  maar ik ben goed met spoken, vooral in mijn hoofd 😛

 6. Huub Koch on november 22nd, 2014 01:52

 7. Peter de Kock on november 22nd, 2014 11:53

  @Huub: Dat is een mooi verhaaltje.

 8. Petra on november 22nd, 2014 09:46

  Wat ook meespeelt is arrogantie. Belangrijk willen zijn en het beter willen weten voor anderen. Soms lijkt het alsof mensen het liefst anderen besturen in plaats van zichzelf. Dat is een vreemd fenomeen.
  Doen is verantwoordelijkheid nemen en inderdaad… niet bang zijn. Het is jezelf aankijken in plaats van “het” projecteren op anderen.

 9. Peter de Kock on november 22nd, 2014 11:55

  @Petra: Jezelf vooral met anderen bezig houden is volgens mij een soort strategie om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk tijd en energie overblijft om je met jezelf bezig te houden.

Laat je reactie achter!