Wat die hoogspanningsleidingen weerspiegelen

Geplaatst op 9 september, 2014 

Hoogspanningsleidingen, waar staan die voor, wat spiegelen ze ons terug? Om eens drie dingen te noemen:

Want laat dat nou precies zijn wat diezelfde hoogspanningsleidingen hier in de wijk teweeg brengen:

Natuurlijk is er verzet tegen de plannen om die hoogspanningsleidingen rakelings langs de wijk te laten lopen en zijn de hoogspanningsleidingen de ‘vijand’ die bestreden moet worden’. Maar nu die leidingen er nog niet zijn, is het ook een ‘vriend’ die ons helpt aan verbinding, energie en voeding. Een mooie symboliek die hoogspanningsleidingen.

Zou het dan ook zo werken dat als we ons maar genoeg focussen op verbinding, energie en voeding in de wijk, die hoogspanningsleidingen hun rol hebben gespeeld en ze niet meer nodig zijn? We zullen het zien. Op dit moment gonst het van de verbindingen en knettert het van de energie en voeding in de wijk.

Lees hierover ook: ‘Het beste wat jullie kan overkomen

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Wat die hoogspanningsleidingen weerspiegelen”

 1. Jooper on september 25th, 2014 12:16

  Ieder nadeel heb z’n voordeel. Vind het wel altijd bijzonder om te zien dat er vaak iets heftigs moet gebeuren om mensen samen te brengen.

  Ik persoonlijk vind hoogspanningskabels en -masten vooral ontzettend lelijk. Een verkrachting van het landschap. Ik begrijp ook niet dat in deze tijd er nog geen mens- en milieuvriendelijke ondergrondse oplossing voor te vinden is. Maar dat terzijde.

 2. Peter de Kock on september 25th, 2014 21:13

  @Jooper: Vroeger was Nederland koploper alternatieve energie. Nu hobbelen we ergens achteraan. Waarom niet decentraal opwekken in plaats van centraal in grote stroomfabrieken? Maak van elk huis een minikrachtcentrale en koppel die, naar analogie van het Internet, allemaal met elkaar. Verder kan ik er blij van worden dat zo’n gebeurtenis mensen bij elkaar brengt en droevig tegelijk. Dat laatste omdat er ook veel mooie dingen gebeuren die blijkbaar niet inspireren om bij elkaar te komen of om samen iets te doen.

 3. Petra on september 26th, 2014 12:52

  Ontspanning is wel aantrekkelijker dan hoogspanning – in de onderlinge verbindingen…. 😉

 4. Peter de Kock on september 26th, 2014 18:50

  @Petra: Die hoogspanning zorgt wel voor spanning in de wijk. Ook voor verbinding. Maar om vanuit die spanning naar ontspanning te komen, dat vraagt een staaltje Zen 🙂

Laat je reactie achter!