Smaakmakers

Geplaatst op 14 juni, 2014 

Vraagje via Twitter op 3 juni:

Iemand in Oosterhout die dit boek over moestuinieren in de stad heeft en het me wil uitlenen?

Telefoontje op 12 juni: Wat is jouw adres Peter, dan beng ik je het boek Smaakmakers vanavond.

En om dit boek gaat het:

Het kwam op een goed getimed moment. Vorige blogpost gelezen over Mensenwerk en Eindresultaat ? Herken je het dipje? Ik wel. Sinds eind vorig jaar ben ik in bijna alle wijkprojecten gesprongen en gedoken en nu hap ik naar lucht. Het is tijd voor bezinning, een tijd om vragen te stellen.

Werkt het om met zoveel verschillende dingen in de wijk tegelijk bezig te zijn? Wat zou een focus op één of twee projecten brengen? Welke projecten zou ik dan kiezen? Hoe komen we aan meer mensen om mee te doen? Hoe zorg ik ervoor dat ik als ik zeg dat een project een uitnodiging is om aan bij te dragen vanuit vrijheid en blijheid, dat ik dat zelf ook doe? Hoe kan ik stoppen, pauzeren of veranderen als bijdragen vanuit vrijheid en blijheid dreigt af te glijden naar sleuren, duwen en trekken? Welke rol wil ik liefst spelen? Waar en hoe kan ik de meeste waarde brengen? Hoe zorg ik voor meer tijd en ruimte om met vrienden af te spreken of om een motortochtje te maken?

Het boek ‘Smaakmakers – boeren in de stad‘ is een welkome steun om de smaak weer te pakken te krijgen en om er  van te genieten. Bedankt Hanneke.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

Een Reactie to “Smaakmakers”

  1. Ingrid on juni 15th, 2014 21:36

    En kan ik er voor zorgen dat de projecten thuis ook de aandacht krijgen die ze verdienen en waar je heel veel voor terug krijgt! Ik heb een paar woorden: prioriteiten stellen dicht bij huis, overleggen, samen werken en er dan samen van genieten! Niet te ver kijken maar dicht bij blijven.

Laat je reactie achter!