Experiment met zwerfafval

Geplaatst op 6 juni, 2014 

Ik vind het een interessant en gedurfd experiment van Anne van Dalen tijdens haar zwerfafvalreis door Nederland:

Vandaag tijdens het hardlopen bedacht ik me hoe praktisch dit wel niet is. Kijk, als ik hardloop en ik weet dat er een afvalbak in de buurt is, dan ben ik niet te beroerd een stuk zwerfafval op te pakken en het in de afvalbak te gooien. Maar wat is het beste wat je hardlopend kunt doen als je zwerfafval ziet en er is geen afvalbak in de buurt?

Het probleem in volle ‘glorie’ zichtbaar maken lijkt me dan een interessant en uitdagend alternatief. Net zoals Anne het deed: zwerfafval uit de bermen halen en midden op straat ermee. Er lag al snel een flink spoor van afval achter me.

Een beetje jammer dat er niemand van handhaving in de buurt was me erop aan te spreken.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!