Die drang naar leiderschap

Geplaatst op 25 mei, 2014 

Ik begin die drang naar leiderschap te begrijpen.

Gebrek aan leiderschap is een uitnodiging om zelf te gaan leiden. Niet iemand anders maar jezelf. Een aanloop nemen en een duik nemen in datgene waar je gebrek aan leiderschap ervaart en zelf de waargenomen leegte invullen. Als iemand anders het niet doet is het misschien wel de bedoeling dat je het zelf doet.

Mensen kunnen dat soms niet uitstaan dat er geen leider is, dat er niemand is die zegt wat te doen, hoe het te doen en  wanneer het te doen. Ik begin dat te begrijpen. De uitnodiging om er in zo’n geval zelf midden in te duiken is soms  onuitstaanbaar. Het idee alleen al de comfort zone te verlaten roept weerstand op.

Het is dan veel gemakkelijker te roepen om een leider of om anderen in de positie van leider te manoeuvreren . Ook handig voor als het mis gaat, kun je de leider de schuld van alles geven.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!