Nederlandse les

Geplaatst op 5 mei, 2014 

Taalvakken waren op de middelbare school niet mijn favoriet en Nederlands al helemaal niet. Ik bedoel: bij Engels, Duits of Frans leer je een andere taal, dan heb je het idee dat je echt wat nieuws leert. Maar Nederlands? Dat spreekt, leest en schrijft iedereen al.

Dus hielden we ons bij Nederlands bezig met zinsontleding, samenvattingen maken, boeken lezen en literatuurbesprekingen. Klassikaal lazen we de Gijsbrecht van Aemstel van Joost van den Vondel , een werk uit 1637. Het is dat de zaaddodende werking ervan zich gelukkig niet fysiek heeft gemanifesteerd anders was ik nu geen vader geweest.

Opstellen schrijven, dat deden we ook. En als het onderwerp waar we het mee moesten doen me een beetje aansprak,  vond ik dat nog leuk ook. Een titel als ‘de buren van hiernaast‘, daar kon ik wel wat mee. Nu nog trouwens. Kwestie van fantasie.  Het is een dun lijntje naar misschien heb ik het bloggen er een klein beetje aan de danken.

Boeken lezen doe ik ook nog maar de credits daarvoor gaan naar Ben Borgart want het is aan zijn boek ‘de Vuilnisroos’ te danken dat ik ontdekte dat literatuur ook leuk kon zijn.

Vrijdag was ik in activiteitencentrum de Bunthoef om er een paar foto’s te maken ter promotie van het Internetcafé dat we daar gaan draaien. Of ik zin had om op vrijdagochtend Nederlandse les te geven voor een groep mensen van buitenlandse afkomst. Op die vraag was ik niet voorbereid en voor ik erover na kon denken zei ik al ja.

Ik weet niet hoe lang ik dat ga doen en ook niet hoe. Het zou best eens heel leuk kunnen worden.

 

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Nederlandse les”

  1. Michael Minneboo on mei 7th, 2014 21:39

    Ha!Ha! Ik ga ervan uit dat je het er beter van af gaat brengen dan Harold Ramis in dit fragment. Aan de andere kant, om mensen goed te instrueren om een achtergrondkoortje te vormen, da’s ook niet mis. 🙂

  2. Peter de Kock on mei 8th, 2014 17:31

    @Michael: Morgenochtend gaan de groep en ik kennismaken en heb jij ’s middags de verhalen. Tot dan.

Laat je reactie achter!