Nederlandse les

Geplaatst op 5 mei, 2014 

Taalvakken waren op de middelbare school niet mijn favoriet en Nederlands al helemaal niet. Ik bedoel: bij Engels, Duits of Frans leer je een andere taal, dan heb je het idee dat je echt wat nieuws leert. Maar Nederlands? Dat spreekt, leest en schrijft iedereen al.

Dus hielden we ons bij Nederlands bezig met zinsontleding, samenvattingen maken, boeken lezen en literatuurbesprekingen. Klassikaal lazen we de Gijsbrecht van Aemstel van Joost van den Vondel , een werk uit 1637. Het is dat de zaaddodende werking ervan zich gelukkig niet fysiek heeft gemanifesteerd anders was ik nu geen vader geweest.

Opstellen schrijven, dat deden we ook. En als het onderwerp waar we het mee moesten doen me een beetje aansprak,  vond ik dat nog leuk ook. Een titel als ‘de buren van hiernaast‘, daar kon ik wel wat mee. Nu nog trouwens. Kwestie van fantasie.  Het is een dun lijntje naar misschien heb ik het bloggen er een klein beetje aan de danken.

Boeken lezen doe ik ook nog maar de credits daarvoor gaan naar Ben Borgart want het is aan zijn boek ‘de Vuilnisroos’ te danken dat ik ontdekte dat literatuur ook leuk kon zijn.

Vrijdag was ik in activiteitencentrum de Bunthoef om er een paar foto’s te maken ter promotie van het Internetcafé dat we daar gaan draaien. Of ik zin had om op vrijdagochtend Nederlandse les te geven voor een groep mensen van buitenlandse afkomst. Op die vraag was ik niet voorbereid en voor ik erover na kon denken zei ik al ja.

Ik weet niet hoe lang ik dat ga doen en ook niet hoe. Het zou best eens heel leuk kunnen worden.

 

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

Reacties gesloten.

Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close