Het voordeel van vraagverlegenheid

Geplaatst op 10 april, 2014 

Het schijnt een bekend fenomeen te zijn: vraagverlegenheid. Mensen bieden liever hulp aan dan dat ze om hulp vragen en daardoor is er veel meer hulpaanbod dan hulpvraag.

En dat is geweldig nieuws…..voor diegene die wel om hulp durft te vragen want die krijgt ineens die overvloed aan aanbod op zijn/haar bordje gekwakt. Een simpele hulpvraag kan dat enorme aanbod in beweging brengen.

Dus: durf te vragen.

In de wijk krijgen we aardig wat voor elkaar: zwerfafval opruimen, een bijenlint aanleggen, een buurtmoestuin beginnen of een Internetcafé, het is allemaal volop in beweging dankzij een enorm hulpaanbod en een paar simpele hulpvragen.

Meer over deze activiteiten lees je op de wijkblog Oosterheide.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Het voordeel van vraagverlegenheid”

  1. Daan de tekenaar on april 10th, 2014 11:29

    Ik herken dat wel, zelf nodeloos rond blijven dobberen met je eigen problemen maar een ander wel altijd te hulp willen schieten.

  2. Peter de Kock on april 10th, 2014 20:01

    @Daan: Soms gaat dat zelfs zo ver dat als iemand niet om hulp vraagt maar anderen het idee hebben dat er hulp nodig is, ze het ongevraagd aanbieden. Dat kan een mooi spontaan gebaar van overvloed zijn maar ook een valkuil: helpen om leuk en aardig te worden gevonden.

Laat je reactie achter!