De kracht van een netwerk

Geplaatst op 19 maart, 2014 

Ik met mijn praatjes over de kracht van een netwerk. Onlangs nog in een blogpost over wijkproblemen.

En nu voel ik me zelf overdonderd door de kracht van een netwerk want waar ik niet voor op mijn ‘hoede’ was, is wat er gebeurt als mensen uit een netwerk vervolgens hun eigen netwerken inschakelen om iets gedaan te krijgen. Overdonderend.

Als voorbeeld een activiteit die we in de wijk organiseren: Oosterhout samen voor de BIJ, Als ik zie vanuit welke hoeken er allemaal spontaan wordt meegeholpen hiervan een succes te maken, dan is het werkelijk waar wat Paulo Coelho schrijft in zijn boek ‘de Alchemist’:

When you want something, the whole Universe conspires to help you realize your dream.

Bewaard onder Citaten, Persoonlijk

Tags: , , , ,

Reacties

7 Reacties to “De kracht van een netwerk”

 1. Jooper on maart 19th, 2014 21:09

  Mooi initiatief! Ik begin op m’n oude dag een ontzettende natuurliefhebber te worden en bijen vind ik, ondanks m’n neurotische afkeer van insecten, prachtige diertjes. Mooi hoe jullie dit als wijk samen doen, ik hoop dat de bijen jullie hulp dankbaar aanvaarden 🙂

 2. Peter de Kock on maart 19th, 2014 21:30

  @Jooper: Dank je wel. Ik verwacht een extra potje honing van ze te ontvangen. Lekker voor op de pannenkoeken 🙂

 3. Petra on maart 20th, 2014 11:06

  Onderschat de kracht van de bijen niet! Moeder Aarde herself is de dragende kracht.

  By the way: Weet je dat een van de oorzaken van de problemen voor de bijen is dat imkers de bijen hun honing afnamen (als melkkoeien bijen hielden) en dat de bijen de winter dan maar door moesten zien te komen op suikerwater? Terwijl honing alles in zich heeft (als het schoon is van gifstoffen en andere vervuiling) om hen te voeden en te versterken en te beschermen tegen ziektes?

 4. Peter de Kock on maart 20th, 2014 21:08

  @Petra: Die kracht ben ik nog maar net aan het leren kennen. Dat van die honing wist ik niet. Ik zou juist denken dat Imkers precies weten wat bijen nodig hebben.

 5. Petra on maart 21st, 2014 06:17

  Goeie imkers zijn dienstbaar aan de bijen ipv andersom. Maar het tij keert… noodgedwongen.

 6. Peter de Kock on maart 21st, 2014 16:37

  @Petra: Die ontwikkeling is op steeds meer gebieden terug te zien. Ongelooflijk hoe hard de verandering doordendert.

 7. Petra on maart 24th, 2014 22:36

  Ja, dat is zo. Ook in de politiek BIJvoorbeeld, zou het zo idealiter moeten zijn….

Laat je reactie achter!