Al die grote wensen

Geplaatst op 1 januari, 2014 

Al die grote wensen die ik voorbij zie komen, die ik mag ontvangen en ook zelf verstuur.  Soms zijn ze te groot om te behappen, heb ik iets kleins nodig wat ik door kan slikken en van kan genieten.

Dan maak ik van een ‘gezond 2014‘ een moment van  dankbaarheid voor het feit dat ik op de eerste dag van het jaar gezond en vitaal ben.

Als ik mezelf iets kleins zou mogen toewensen dan is het dit: dat ik oog heb voor hoe mooi, vreugdevol en bijzonder de kleine alledaagse dingen zijn. Zoals op dit moment een ademhaling, het gevoel van een vinger op een toets van het toetsenbord, het geluid van de wind buiten en de warmte in huis.

Ditzelfde wens ik jou toe. Het lijkt zo klein maar is eigenlijk heel erg groot.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Al die grote wensen”

 1. Daan on januari 2nd, 2014 09:31

  Als je dan een heel jaar iedere dag geniet van één zo’n klein momentje, heb je er tegen het eind van het jaar toch 365 om weer op terug te kijken en weer van te genieten en weer 365 om naar uit te zien 🙂

 2. Peter de Kock on januari 2nd, 2014 20:15

  @Daan: Het genot van een moment is volgens mij niet groter of kleiner dan het genot van terugkijken op een heel jaar. Beiden zijn het genot van het moment. In het moment zit alles. Verder bespreken we dit wel met een goed glas bij de open haard 🙂

 3. Huub Koch on januari 3rd, 2014 06:40

  Mooi Peter. Sommigen noemen dat Microgeluk en dat lijkt wel te kloppen. het leven bestaat uit hele kleine stapjes en stukjes, die samen het grote geheel blijken te zijn.

 4. Peter de Kock on januari 3rd, 2014 14:35

  @Huub: Dank je wel. En volgens mij werkt het met die microgeluksmomenten net als met zwerfafval: hoe meer je er op let, hoe meer je ze ziet 🙂

Laat je reactie achter!