Ik woon in een rare stad

Geplaatst op 5 december, 2013 

Ik woon in een stad waar supersnelle laadstations zijn geplaatst voor het opladen van dure elektrische auto’s . Dat opladen is gratis.

Ik woon in een stad waar de subsidie aan de speel-o-theek wordt stopgezet en deze zonder wonder de deuren moet  sluiten. De speel-o-theek maakt mogelijk dat de kinderen van zo’n honderd gezinnen kunnen spelen. Spelen is voor een kind essentieel voor de ontwikkeling, van de ontwikkeling van de motoriek tot het aanleren van vaardigheden om effectief om te gaan met conflicten. De meeste van deze gezinnen hebben niet de financiële middelen om bij Bart Smit of Intertoys te shoppen.

Wil dat magische universum dat wonderen der techniek mogelijk maakt nu ook voor een financieel wonder zorgen voor de speel-o-theek en al die gezinnen? Ik woon in een rare stad maar het mag best nog raarder door dat wonder te laten gebeuren.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Ik woon in een rare stad”

 1. Daan on december 5th, 2013 10:58

  Gratis opladen? dus als je al je mobiele apparatuur, laptop, telefoon, scheerapparaat aan mijn acculader in de auto legt kan je ook nog eens flink besparen op je energie rekening! wel inbraak gevoeliger natuurlijk al die apparatuur zo in je auto laten liggen…

  De gratis stroom wordt natuurlijk deels betaald door de leverancier, die ziet het als investering in de toekomst, straks als iedereen aan de gratis stroom gewend is voor de auto gaat opeens de ‘subsidie’ eraf en kunnen we weer dik betalen.

  De speel-o-theek is niet gebaat bij zo’n constructie, of in ieder geval de bart-smit en consorten niet, hoewel ze natuurlijk flinke goodwill kweken als ze het wel zouden doen en als degenen die nu gebruik maken van de speel-o-theek later wat meer te besteden hebben is het makkelijk kiezen bij welke winkel je je prettig voelt.

  Ik zou gaan lobbyén bij de bart-smit, de intertoys of de Dolfijn 😉

  Voor een stad met een speelgoed museum zou dit toch een mooie opsteker zijn, ik zie commerciele mogelijkheden genoeg voor de speelgoed concerns, laat ze dat financiele wonder maar waar maken!

 2. Peter de Kock on december 5th, 2013 13:43

  @Daan: MHet maakt mij niet uit waar de wonderen vandaan komen, uit welke hoek of uit welke portemonnee. Een stad die zich zo nadrukkelijk op de kaart zet als familiestad hoort natuurlijk een speel-o-theek te hebben. Op de wijkblog over een tijdje meer over de speel-o-theek.

 3. Daan on december 5th, 2013 14:34

  Ja, maar de subsidies voor het stimuleren van de familiestad bezigheden is helaas al opgegaan aan banieren en een nieuw logo 😛

 4. Peter de Kock on december 5th, 2013 21:18

  @Daan: hmmm, als die banieren zoveel hebben gekost moesten er maar eens een paar op Marktplaats opduiken 🙂 Effe serieus: dat wonder komt er.

Laat je reactie achter!