Jouw idee is niet van jou

Geplaatst op 27 november, 2013 

In het ene wijkcentrum de mogelijkheden bespreken er een Internetcafé te organiseren voor mensen die zelf geen computer hebben. Daarna meteen door naar een ander wijkcentrum om daar de mogelijkheden te bespreken. Tussendoor bij de scouting nog even bloemenzaad afgeven om mee te doen aan het Bijenlint in de wijk en zo de bijen te helpen.

Als je dacht dat een wijkblog alleen bloggen betekende….

Wat een blog en alle activiteiten erom heen eigenlijk doen is hetzelfde als wat de bijen doen: voor bestuiving zorgen.  Het brengt een idee van A naar B, neemt er eentje mee van B en brengt dat weer naar C.

Blog je idee want het is niet van jou. Wees niet bang dat een ander ermee aan de gang gaat, krijg jij gewoon weer een ander idee. Met het ene idee ga je wat doen, het andere geef je aan een ander. Als je het te lang bewaart verliest het alle kracht dus schuif het door.

Het is een misvatting te denken dat als je een idee hebt, je het ook zelf van A tot en met Z moet realiseren. Dat doen bijen ook niet, die zorgen alleen voor de bestuiving, de rest laten ze aan de planten over en die samenwerking is wel zo effectief.

Bewaard onder Bloggen

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Jouw idee is niet van jou”

  1. Petra on november 27th, 2013 22:13

    Wouw, gaaf hoe de bijen ook jou inspireren tot deze inzichten. Ze geven het voorbeeld inderdaad. BIJvoorbeeld.

  2. Peter de Kock on november 27th, 2013 22:42

    @Petra: dank je wel. Nou snap ik ook beter waarom er vaak over bezige bijtjes wordt gesproken. Ben vanavond naar een bijeenkomst met andere actieve wijkbewoners geweest en het is ongelooflijk hoe betrokken en actief iedereen is. Zeer bezig dus…

Laat je reactie achter!