Waarom wil je weten wat je wilt weten?

Geplaatst op 20 november, 2013 

We zijn getraind om antwoord te geven.  Iemand stelt een vraag en hop, aan het werk om antwoord te geven. Soms kennen we die persoon niet eens. Maakt niet uit. Vaak weten we niet eens waarom die persoon ons die vraag stelt. Maakt niet uit.

Vraag = antwoord geven.  Dat is beleefd, zo hoort het. Denken we.

En zo laten we ons door de vragensteller aan het werk zetten want we zullen en moeten antwoorden. Volgt er op ons antwoord een andere vraag? Gaan we gewoon nog meer aan het werk want we zullen en moeten antwoorden.

De wedervraag = verlossing.

Stel een wedervraag. Is je wijs gemaakt dat dat onbeleefd is? Dat is je dan vast en zeker verteld door vragenstellers die er plezier aan beleven anderen voor ze te laten werken. Er is niks onbeleefd aan een wedervraag.

Ik had een trainster Geweldloze Communicatie en die zei dat als iemand iets wil weten, hij/zij ook weet waarom. Meestal wil de ander dan iets leren, de vraag is wat?  Dus laat die vragensteller eerst zelf even zijn/haar eigen huiswerk maken en jou vertellen wat hij/zij via jouw antwoord wil leren. Kun je daarna alsnog bepalen of je het leuk vindt daaraan bij te dragen met jouw antwoord.

‘Omdat ik nieuwsgierig ben’ = terug naar af.

Met dat antwoord op jouw wedervraag neem je natuurlijk geen genoegen.

Bewaard onder Communicatie

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Waarom wil je weten wat je wilt weten?”

  1. Daan on november 20th, 2013 12:27

    #dtv.. ik heb me dit keer ingehouden ik zoek graag dingen op en geef graag antwoord 🙂

    Een keer naar mijn hoofd geslingerd gekregen door een wedervraag te geven als antwoord: “Verrekte Jezus met je wedervragen.” om weer terug te komen op De wedervraag = Jezus = verlossing 😛

  2. Peter de Kock on november 20th, 2013 14:15

    @Daan: Was Jezus ook fan van de wedervraag? Dan zal het helmaal wel ok zijn ze te stellen.

Laat je reactie achter!