Dankbaar voor die ellendige verschillen

Geplaatst op 18 november, 2013 

Verschillen, wat een gedoe. Die meneer of mevrouw die zich anders gedraagt dan je zou willen.

Zo zag ik vandaag een stel uit de auto stappen om vervolgens boodschappen te gaan doen. Ze stonden lekker dicht bij de supermarkt geparkeerd en dat was best bijzonder want het was vreselijk druk. Tien flinke passen en ze stonden binnen.  Hoe kregen ze dat voor elkaar? Waarom hadden zij meteen een parkeerplaats en moesten anderen rondjes rijden in afwachting van een plekje? Nou, zij hadden hun auto geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats. Ik weet niet of ze een handicap hadden maar fysiek was het in ieder geval niet.

Esther Hicks heeft het regelmatig over het afvuren van ‘rockets of desire’. De functie van al die verschillen om ons heen is dat die verschillen ons helpen om verlangens het universum in te slingeren.  Daarom hoef je je nooit lang te ergeren aan iemand die bijvoorbeeld ten onrechte een gehandicaptenparkeerplaats inpikt want zodra die ‘rocket of desire’ is gelanceerd, heeft de situatie het werk gedaan. Het enige dat je hoeft te doen is je voorbereiden op het in ontvangst nemen van het gerealiseerde verlangen door ervoor te zorgen dat je zo lekker mogelijk in je vel zit (Esther noemt dat het verhogen van je vibratieniveau).

Dus als ik maar lekker genoeg in mijn vel zit, heb ik altijd een parkeerplaats en hoef ik daar geen gehandicaptenparkeerplaats voor in te pikken. Tenzij…… ik door blijf gaan met mezelf ergeren aan dat stel dat wel een gehandicaptenparkeerplaats inpikte. Dan gebruik ik dat stel om ervoor te zorgen dat ik mijn verlangen nooit in ontvangst kan nemen.

Jezelf blijven ergeren en ergens over blijven klagen….  Moet je echt doen als je denkt dat dromen bedrog zijn. En als je dan vervolgens gaat klagen dat je dromen nooit maar dan ook echt nooit uitkomen, ben je pas echt ‘goed’ bezig.

Bewaard onder spiritualiteit

Tags: , , , , , ,

Reacties

3 Reacties to “Dankbaar voor die ellendige verschillen”

 1. Marco Raaphorst on november 18th, 2013 10:09

  er is alleen maar een nu, dus of je dromen wel of niet uitkomen telt even niet mee 🙂

  dromen of boos worden. het hoort er allemaal bij. het zijn allemaal stadia van het nu.

  als je het mij vraagt is het beste stadia: WOWIEEEEEE! je rest, bijzaak.

 2. Peter de Kock on november 18th, 2013 19:49

  @Marco: Mooi. De theorie zoals Esther die vertelt is dat in datzelfde nu, alle realisaties van al je dromen al aanwezig zijn. Dus ja, dat maakt dat NU inderdaad wel heel bijzonder

 3. Marco Raaphorst on november 18th, 2013 10:10

  stadia in enkelvoud bedoel ik 🙂

Laat je reactie achter!