Een beetje vreemdgaan

Geplaatst op 4 november, 2013 

Het voelt als vreemdgaan en dat is het ook wel. Een beetje dan.

Want na bijna zes jaar bloggen op mijn eigen blog, ben ik twee weken geleden begonnen te bloggen op een tweede blog: Wijkblog Oosterheide. En dat voelt dus als vreemdgaan.

Maar omdat ik van allebei erg veel hou en ze van elkaars bestaan op de hoogte zijn, kan ik het beter anders noemen: polyamorie.

Het is leuk en opwindend maar af en toe ook lastig, bijvoorbeeld als mijn eigen blog om wat meer aandacht vraagt of als ik tien ideetjes bedenk voor de wijkblog en maar eentje voor mijn eigen blog.

Blogs zijn net mensen. Misschien dat ik daarom zo van ze hou… en het er af en toe ook moeilijk mee heb.

Lees ook: Een nieuw blogleven

Bewaard onder Bloggen

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Een beetje vreemdgaan”

 1. Daan on november 4th, 2013 16:40

  denk dat je je daar niet zo druk om moet maken, ieder blog heeft zijn eigen voor en nadelen, je kan je focus prima verdelen, daarnaast lijkt het mij de bedoeling dat het wijkblog straks ook meerdere beheerders danwel bloggers krijgt en je daar dus vanzelf minder tijd voor hoeft vrij te maken

 2. Peter de Kock on november 4th, 2013 17:05

  @Daan: Precies, met meerdere bloggers is er wat meer ruimte en naar ik inschat ook meer diversiteit op de blog. LAat ze maar komen die bloggers.

 3. Michael Minneboo on november 5th, 2013 09:19

  Ach ja, bloggen is bloggen, waar je het ook doet. En zo’n doelgericht groepsblog is een slimme zet in de informatievoorziening en het betrekken van de bewoners in de wijk. Ik hoop dat veel mensen inhaken en ook hun eigen verhaal zullen vertellen op dat blog.

 4. Peter de Kock on november 5th, 2013 20:19

  @Michael, hoop ik ook, dank je wel. Voorlopig is het blogeffect dat ik overal mogelijkheden zie voor en met de wijk. Bloggen helpt je om op een andere manier te kijken en te denken maar jij bent wel de laatste die ik dat hoef te vertellen 🙂

 5. Petra on november 6th, 2013 18:18

  Dan moeten wij – als publiek – ook maar effe een beetje vreemdgaan hè? Dan duik ik opeens een mij volkomen onbekende wijk in en omdat ik van een afstandje kijk, zie ik het als een tuintje, waar een heleboel zaadjes geplant gaan worden, die gaan uitgroeien tot een prachtig bloemenveld!

  Ik vind het een geweldig initiatief Peter. Want nu al tekent zich af hoeveel verandering je teweeg kan brengen door dichtbij huis te beginnen. Tekort en overvloed met elkaar verbinden, hoe eenvoudig kan het zijn?

 6. Peter de Kock on november 6th, 2013 22:11

  @Petra: dank je wel. Wat je schrijft klopt helemaal. Het is net alsof er een sterke stroom van gebeurtenissen is ontstaan die allemaal met elkaar kloppen en waarbij de ene gebeurtenis de andere weer veroorzaakt. Ik hoef er praktisch niks voor te doen, er alleen zijn en erop vertrouwen dat alle ondersteuning (want er is al zoveel in gang gezet, dat kan ik niet alleen) al ergens klaar staat.

Laat je reactie achter!