Wat moet ik hier een hele week?

Geplaatst op 30 juli, 2013 

Om een uur of twee ’s middags zit ik er helemaal doorheen. Vanwege de warmte ben ik die ochtend extra vroeg naar de camping vertrokken. Ik vind een mooi plekje waar ik vaker heb gestaan:  op het trekkersveldje natuurlijk.  Hoef ik van te voren niet te reserveren, kan ik komen en gaan wanneer ik wil en heb ik bijna elke dag nieuwe buren.  Op de plek waar mijn tent komt te staan heb ik tot ongeveer tien uur schaduw.

Als ik sta kan mijn motorvakantie 2013 echt beginnen. Het begint natuurlijk al veel eerder met het bij elkaar zoeken van alle spullen en het volgen van de weersverwachtingen maar als ik eenmaal op de camping sta schakel ik om naar een modus die zich nauwelijks laat beschrijven en die ik gemakshalve maar ‘motorvakantie’ noem. Een woord waar elk jaar steeds weer nieuwe verrassingen in lijken te zitten. Vorig jaar was het Aken. Wat dit jaar?

Als alles staat het traditionele rondje door de regio rijden. Een tochtje van ongeveer twee en een half uur. Even het gevoel krijgen er weer te zijn en ook even wennen dat het in de heuvels anders motorrijden is.  Het is nog niet te warm, wel zet ik alle ventilatieritsen in mijn motorpak open om van de rijwind te kunnen profiteren. De jas gaat dicht tot ongeveer 30 cm van de bovenste knoop voor extra verkoeling. Het risico dat er een insect tegen me aan knalt en dat dat pijn kan doen, neem ik graag voor lief.

Als ik later in Vaals uit de Albert Heijn stap, van de verkoeling van de airco weer in de hitte, vraag ik me af wat ik hier in hemelsnaam een hele week ga doen? De vraag slaat nergens op want over een week heb ik alweer spijt dat ik terug naar huis ga. Misschien is het de warmte en uitdroging want tijdens het rijden wil ik wel eens onvoldoende pauzes nemen om te drinken. Dat laatste ga ik hier op het terras eens rustig oplossen. Meteen een mooi moment mijn dagboek te vullen met de eerste motorvakantiekrabbels. En dan schrijf ik meteen op dat de vraag wat hier een hele week te doen het verlangen aanwakkert om hier over een week inderdaad met veel spijt weer te vertrekken.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Wat moet ik hier een hele week?”

 1. Cees van Nispen on juli 30th, 2013 17:54

  Peter,
  Jammer dat je niet in je blootje met alleen je helm op je kop kunt toeren. Zou super “cool” zijn de komende hittegolf.

  Veel plezier,

  Cees

 2. Peter de Kock on juli 30th, 2013 19:49

  @Cees: haha, dat lijkt me meer iets voor op een motorscooter als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

 3. Jolande on juli 31st, 2013 10:21

  Veel plezier Peter! Ik zelf vind Mondo Verde in Landgraaf erg de moeite waard. Dit heeft echter niet zoveel met motorrijden te maken maar er doorheen lopen en alle verschillende tuinstijlen ontdekken en ervaren met een mooie dag weer, was voor mij een aangename verrassing.

  Geniet er van!

 4. Peter de Kock on juli 31st, 2013 20:09

  @Jolande: Dank je wel. Mondo Verde herinner ik me nog wel van een aantal jaren geleden. Is inderdaad erg mooi.

Laat je reactie achter!