Maar dat is je ego

Geplaatst op 4 juni, 2013 

Je zit gezellig op een terrasje met vrienden en je vertelt over een mooi fietstochtje dat je onlangs hebt gemaakt. Je zit vol in je verhaal als je wordt onderbroken. ‘Maar dat zijn je benen…..’ ‘Huh, wat?’ ‘Dat fietstochtje, dat maakte je met je benen.’

Zoiets gebeurt natuurlijk niet. Nou, het gebeurt wel maar dan net even anders:

Je zit gezellig op een terrasje met vrienden en je vertelt over iets dat je pas hebt meegemaakt en dat je heeft aangegrepen. Je zit vol in je verhaal als je wordt onderbroken. ‘Maar dat is je ego…..’ ‘Huh wat?’ ‘Jouw reactie, je reageerde vanuit je ego’

Bedankt Freud!

Lees ook: zet je ego opzij

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Maar dat is je ego”

 1. Daan on juni 4th, 2013 15:49

  Nu wilde ik reageren, maar is mijn ego mij weer voor. Ik kan niets zonder mijn ego, zonder mijn ego vegeteer ik alleen, als een kasplantje in het nu geheel een met de kosmos, alles los gelaten, dank u de koekoek… Mijn ego wil gestreeld, wil geluk.

 2. Peter de Kock on juni 4th, 2013 17:25

  @Daan: zonder ego overleven we hier niet maar dat zal ook wel ego-praat zijn.

 3. Daan on juni 5th, 2013 09:06

  Ik heb ooit eens naar mijn hart geluisterd, kwam geen zinnig woord uit, toch klopte het wel

 4. Peter de Kock on juni 5th, 2013 20:09

  @Daan: inlijsten.

 5. Marjanneke on juni 6th, 2013 13:31

  Niet overdrijven met dat ego. Dat doet ‘ie uit zichzelf al genoeg:).

 6. Peter de Kock on juni 6th, 2013 19:56

  @Marjanneke: mijn ego zegt: dat maak ik zelf wel uit 🙂

Laat je reactie achter!