De speel-o-theek economie

Geplaatst op 23 mei, 2013 

Voor ongeveer twee tientjes per jaar heb je elke paar weken nieuw speelgoed in huis, van spelletjes tot muziekinstrumenten en van constructiemateriaal tot een heuse trampoline.

Bij de Bart Smit en de Intertoys zullen ze er niet blij mee zijn maar als je de waanzin doorziet van steeds maar weer nieuw speelgoed kopen (en dan heb ik het nog niet eens over hoe weinig dat nieuwe speelgoed soms wordt gebruikt en dat het na verloop van tijd in een kast verdwijnt waar het nooit meer uit komt of, nog erger, dat het gewoon wordt weggegooid),  ga je naar de speel-o-theek.

Consumptie, daar moet onze economie het van hebben. En het gaat niet goed met de economie want we consumeren niet genoeg. En dat komt weer omdat we slimmer aan het worden zijn. Economen hebben er allerlei andere verklaringen voor maar zij zitten er naast net zoals ze er al jaren naast zitten. We zijn gewoon slimmer aan het worden, zo simpel is het.

Een slimme econoom schrijft nu snel een boek over de speel-o-theek economie. Dan maakt ie nog kans op een Nobelprijs ook. Vermeld wel even mijn blog in je boek.

Lees ook: De economie van het gratis

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

6 Reacties to “De speel-o-theek economie”

 1. Sannah on mei 23rd, 2013 11:38

  Eens.
  Ik word nu, middenin de voorbereiding van een verhuizing en net met de kinderkamer bezig, aardig met ons eigen aanschafgedrag geconfronteerd …

 2. Peter de Kock on mei 23rd, 2013 21:29

  @Sannah: dat hebben wij natuurlijjk ook en gelukkig hebben we via Marktplaats veel kunnen doorverkopen naar nieue gebruikers. Dat helpt ook.

 3. Petra on mei 24th, 2013 08:09

  Waarom zet je dat niet op? Goeie ideeën zijn er om uit te voeren! Ik zou zeggen: digitaal opzetten en een keer per maand een uitwisseling organiseren!

 4. Peter de Kock on mei 24th, 2013 19:46

  @Petra: Nou, dat zit dus zo…. Ik heb er geen antwoord op.

 5. Petra on mei 25th, 2013 10:51

  Haha, het ontwikkelt zich vast vanzelf…!

 6. Peter de Kock on mei 25th, 2013 12:09

  @Petra: ..en is al in volle gang. Joehee…

Laat je reactie achter!