Belangrijke datum gemist

Geplaatst op 25 april, 2013 

‘There is an expiry date on blaming your parents for steering you in the wrong direction; the moment you are old enough to take the wheel, responsibility lies with you.’

J.K. Rowling

Verdorie, die datum heb ik dus gemist. Ik ga er daarom nog één keer iets van zeggen:
Trut.
Eikel.

Klaar.

Bewaard onder Citaten

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Belangrijke datum gemist”

 1. Daan on april 25th, 2013 13:54

  Waarom moet je oud genoeg zijn? Verantwoordelijkheid nemen voor je daden ligt toch niet vast aan een leeftijd? En waarom zou je je ouders niet mogen betrekken en tot wanneer heb je als ouder nog het recht om in te grijpen in het leven van je kinderen als je ziet dat ze onverantwoorde keuzes maken?

  Niet dat ik mijn ouders iets kwalijk neem..

 2. Peter de Kock on april 26th, 2013 12:42

  @Daan: Dat van die houdbaarheidsdatum is natuurlijk in letterlijke zin niet waar. Als je wilt kun je je hele levan lang anderen verantwoordelijk stellen voor jouw leven en dat wertk natuurlijk niet. Het andere extreme, de impact negeren die anderen hebben (gehad) werkt evenmin.

 3. Daan on april 26th, 2013 13:44

  @Peter: belangrijker is, heb je er nu voor jezelf ook daadwerkelijk een punt achter gezet?

 4. Peter de Kock on april 26th, 2013 19:36

  @Daan: ik geloof niet zo in dat ergens een punt achter zetten. Het wektde sugestie dat je ergens helemaal klaar mee kunt zijn. Zoals ik het zie gaat het hier om processen die soms een leven lang kunnen dat wil niet zeggen dat mensen er en leven lang 24/7 mee bezig zijn maar wel dat schaduwen van wat er is gebeurd zich regelmatig opnieuw aandienen met de bedoeling te worden geheeld.

Laat je reactie achter!