Macht en verantwoordelijkheid

Geplaatst op 28 januari, 2013 

De algemene opvatting is dat naarmate iemand meer macht heeft, hij/zij ook meer verantwoordelijkheid draagt. Bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om op een integere en respectvolle wijze om te gaan met die macht.

Het tegenovergestelde is volgens mij ook waar. Dat naarmate je meer verantwoordelijkheid neemt, je meer macht krijgt. Bijvoorbeeld: je neemt meer eigen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van je leven en je krijgt meer macht over, meer invloed op, diezelfde kwaliteit.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Macht en verantwoordelijkheid”

  1. ÀLice on januari 28th, 2013 17:59

    Een mooie wisselwerking!

  2. Peter de Kock on januari 28th, 2013 19:51

    @Alice: Dank je wel. Misschien kunnen we nieuwe waarheden vinden door bestaande waarheden om te draaien.

Laat je reactie achter!