Let op de verhalen die je creëert

Geplaatst op 21 januari, 2013 

Vorige week ben in een aantal dagen opgetrokken met vier mensen van wie ik in eerste instantie alleen de naam wist, het land waar ze wonen en het bedrijf waarvoor ze werken.

Na een paar dagen had ik over deze mensen vier verhalen. Verhalen over dingen waar we het over eens zijn, verhalen over dingen die we heel anders zien, verhalen over dingen waar we over gelachen hebben, verhalen over dingen die we samen geleerd hebben en  verhalen over dromen en passies.

Verhalen waar ik blij van word als ik eraan denk.

Maar wat nou als het heel anderen verhalen waren geweest, verhalen die irritatie, boosheid en misschien zelfs walging oproepen als ik eraan denk?

Wat ik me ineens realiseerde is dit: iedereen is zelf verantwoordelijk voor de verhalen die hij/zij over aan ander creëert.  Denk daaraan als je iemand voor het eerst ontmoet en je een nieuw verhaal start want hoe groter het verhaal groeit, hoe lastiger het wordt het verhaal te veranderen.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Let op de verhalen die je creëert”

  1. Marjanneke on januari 21st, 2013 23:17

    Ja en je onthoudt van die verhalen (en verspreidt als het zo uitkomt) dat wat je triggert.

  2. Peter de Kock on januari 22nd, 2013 17:47

    @Marjanneke: dat is volgens mij een erfenis van ons reptielenbrein dat niet zo dol is op triggers: danger, danger, danger!!!

Laat je reactie achter!