Universum vol stront

Geplaatst op 26 oktober, 2012 

Ik heb weinig met powerquotes  maar ik zal bekennen dat ik er zelf ook eentje heb.  De mijne is van Robert Burney uit zijn boek ‘Codependence – De Dans van Gewonde Zielen’:

‘If it feels like shit, you are being fertilized to grow’

Ik zal ervoor bidden dat ik deze quote nooit op je zal afvuren, al zit je nog zo diep in de shit. Ik gebruik deze quote voor mezelf, om me eraan te herinneren dat wat voelt als shit me uiteindelijk vooruit helpt. Niet dat de shit dan meteen  lichter aanvoelt, nee dat niet (powerquotes werken dus echt niet).

Ik had laatst een paar van die dagen, dagen die aanvoelden als shit, dagen die Arno Hintjens ‘Black dog days‘ noemt.

Het fietspad waar ik één van die dagen ’s morgens fietste, lag over een afstand van zeker 10m bezaaid met paardenstront. ’s Middags reed ik over hetzelfde fietspad maar dan in tegenovergesteld richting en zag dat ter hoogte van de plek waar ik ’s morgens die paardenstront had gezien, in de andere rijrichting ook een flink spoor paardenstront lag.

Hoe doet zo’n paard dat toch? Loopt het eerst de ene kant van het fietspad op en schijt het zichzelf voor de helft leeg om daarna een U-bocht te maken en in de andere richting de andere helft eruit te kakken?

Toen ik ’s middags voor de tweede keer die dag paardenstront moest ontwijken, viel het kwartje. Ha, een symbool, een teken van het universum: stront, ik word bemest om te groeien. Alweer. Joepie 🙁

Ik kon deze humor van het universum niet waarderen. Pas toen ik er later over sprak met vriend en blogcollega Henny Bos kon ik erom lachen en me ertoe zetten te bloggen over de stronthumor van dat strontuniversum.

Lees ook:

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

13 Reacties to “Universum vol stront”

 1. Michael on oktober 26th, 2012 11:01

  Ik heb niet zo veel met powerquotes. Ik kom ze vaak tegen in het straatbeeld: goedbedoelde leuzen op een muur gekwakt. Vaak denk ik: ‘het zal wel’. Het zijn van die holle frasen. Kan er niets mee.

 2. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 11:05

  @Michael: laten we zelf een powerquote bedenken. Iets van ‘Wie gelooft in de kracht van een powerquote is een machteloze idioot’ 🙂

 3. Michael on oktober 26th, 2012 11:13

  @Peter: Ha!Ha! Heel poetisch! Doe houden we erin. 🙂

 4. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 13:23

  @Michael: bumperstickers, t-shirts, petjes, stickers, posters. #kassa.

 5. Es on oktober 26th, 2012 11:44

  Ik heb niet voor niets die mestkever onder mijn blog over de sociale dienst geplakt: http://www.linsdomain.com/totems/pages/scarab.htm

 6. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 13:24

  @Es: aan stront geen gebrek op dit moment. Zoals al gezegd via Twitter: Ome Willem kan weer volop broodjes poep maken 🙂

 7. Shit « on oktober 26th, 2012 12:13

  […] read at 11:47 ‘o clock, Thursday, October 26,I  the blog post of Peter de Kock with as main eye catcher this […]

 8. Petra on oktober 26th, 2012 14:36

  Zou je niet liever iets anders uitnodigen? Kan me herinneren dat je bv ook portemonnees uit de lucht kan laten vallen 😉

 9. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 20:26

  @Petra: voor een beetje bemesting, aanmoediging om te groeien, draai ik mijn hand niet om hoor. Alleen de dosering is niet altijd optimaal 🙂

 10. Daan on oktober 26th, 2012 14:41

  poep in je hoofd 🙂

  powerquotes op momenten dat je in de shit zit helpen je niet, dat is leuk voor achteraf, als je ook beseft dat je gegroeid bent.. maar groeien doe je iedere dag, ook zonder shit.. dan maar iets minder hard en gewoon natuurlijk…

 11. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 20:30

  @Daan: ‘Is het leven niet zo fijn, met een powerquote zeg je vaarwel tegen de pijn’. Ach weet je, dat groeien en persoonlijke en spirituele ontwikkeling en zo wordt op een gegeven moment ook zo’n lat die steeds hoger komt te liggen. Dat doet me denken aan een trainster geweldloze communicatie die zei: als je voor jezelf een lat wilt leggen, leg hem dan hier…. En daarbij wees ze naar de grond.

 12. Petra on oktober 26th, 2012 21:22

  Ach ja, een strontput of een strontberg, dat is wel een verschil. Die laatste kan je altijd nog met een boog omheen 😉

 13. Peter de Kock on oktober 26th, 2012 22:12

  @Petra: Het was maar goed dat ik zo wendbaar ben op de fiets anders was ik er dwars doorheen gereden. En ik heb zo’n sportieve fiets wat betekent dat als ik er doorheen was gereden, ik de stront van mijn rug had kunnen schrapen. Goed weekend Petra.

Laat je reactie achter!