Volg je hart en je verdwaalt vanzelf

Geplaatst op 3 augustus, 2012 

Aankomst op de camping is altijd weer een confrontatie met het vervelende werk van een jaar geleden: het afbreken, inpakken, naar huis rijden, schoonmaken en opruimen.

Een kampeervakantie vraagt altijd flink wat nazorg maar als je een jaar later op de camping staat en alles uitpakt en ziet dat alles netjes schoon en compleet is en direct gereed voor gebruik, dan ben je blij dat je al dat vervelende werk hebt gedaan.

Soms komt de voldoening van wat je doet pas een jaar later. Ik probeer daaraan te denken als het moment van afbreken, inpakken, naar huis rijden, schoonmaken en opruimen weer is aangebroken

Terwijl ik de tent opzet zijn een stukje verderop op het veld een man en een vrouw bezig hun tent in te pakken. De man komt naar me toe en zegt: ‘Here you have a douchemuntje….’ Ik moet lachen, niet omdat hij me in het Engels aanspreekt maar vanwege ‘douchemuntje’. Ik bedank hem in het Engels en daarna in het Nederlands en er ontstaat een gesprek.

Ze willen met de fiets door de Duitse Eifel trekken en meteen raad ik ze een tocht langs het Moezeldal aan tussen Trier en Koblenz. ‘Ja, daar willen we heen’ zegt de man en ik pak een gedetailleerde kaart uit mijn tas. Terwijl we een geschikte fietsroute zoeken, wens ik hem bij wijze van grap toe om ook vooral lekker te verdwalen. Hij vat het serieus op: ‘Jaaaaaa, verdwalen’ en hij kijkt erbij zoals alleen een echte avonturier dat doet.

‘Volg je hart’ zegt de vrouw. ‘En dan verdwaal je vanzelf’ flap ik eruit. Ik moet er zelf om lachen: volg je hart en je verdwaalt vanzelf.

Ik draag deze woorden op aan iedereen die ergens terecht is gekomen en niet weet hoe, aan iedereen die ergens is maar niet precies weet waar, aan iedereen die verder wil maar niet weet waarheen. Jullie zijn verdwaald omdat jullie je hart hebben gevolgd. Dat is niet erg, dat is prachtig. Voor wat jullie doen bestaat geen routekaart. Ga verder met jullie hart te volgen, ga verder met verdwalen en hou ons op de hoogte.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

5 Reacties to “Volg je hart en je verdwaalt vanzelf”

 1. Petra on augustus 3rd, 2012 11:13

  Mooi! En yes, dat maakt het leven zo verrassend en rijk!

 2. Alice on augustus 3rd, 2012 11:39

  En,zo is het!!!

 3. Peter de Kock on augustus 3rd, 2012 13:37

  @Petra, @Alice Dank jullie wel. Ik vond het nogal een eyeopener omdat ik graag weet waar ik ben en waar ik heen ga.

 4. lide on augustus 3rd, 2012 14:31

  Ok, dus alle routekaarten de deur uit!Heb ik eigenlijk wel ooit een routekaart gehad…? 😉

 5. Peter de Kock on augustus 3rd, 2012 19:27

  @Lide: je hart als TomTom…

Laat je reactie achter!