Veel Zen, weinig motoronderhoud

Geplaatst op 2 augustus, 2012 

‘Alvast een fijn Zen en de kunst van het Motoronderhoud weekje gewenst!’ Dat schreef Huub Koch me, geïnspireerd door de klassieker ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’ van  Robert Maynard Pirsig.

De motorvakantie is me een Zen-weekje van jewelste geworden. En motoronderhoud, dat laat ik jaarlijks in december uitvoeren zodat ik me tijdens de motorvakantie volledig kan richten op de Zen-kant van het motorrijden 🙂

Ik heb tijdens de motorvakantie een half schrift volgeschreven en ga in een aantal blogposts verslag doen van mijn ervaringen en inzichten. Dit is de eerste en meteen een samenvatting van hoe het was: veel Zen.

Een weekje in je eentje op motorvakantie betekent dat er in je geest veel ruimte komt, ruimte die normaal gesproken volgepropt is met alledaagse dingen. Is die ruimte er eenmaal, dan vult die zich vanzelf. Niet met alledaagse beslommeringen en afleidingen zoals social media, maar met allerlei nieuwe inzichten en ideeën . Sommige inzichten zijn pijnlijk maar oh zo helend.

Je kunt je geld uitgeven aan dure coaches en therapeuten maar voordat je dat doet, probeer eerst eens een weekje motorvakantie.

Lees ook: Het begint weer te jeuken

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , ,

Reacties

10 Reacties to “Veel Zen, weinig motoronderhoud”

 1. lide on augustus 2nd, 2012 14:41

  Goed idee Peter, mag ik je stoere motor een weekje lenen…;-)

 2. Peter de Kock on augustus 2nd, 2012 20:33

  @Lide: Bedenk me opeens dat er even op zitten ook al heel therapeutisch kan zijn. Wanneer schikt het je? 🙂

 3. lide on augustus 2nd, 2012 21:22

  Met of zonder helm…rijden of stilstaan, wat werkt het meest helend? 🙂

 4. Peter de Kock on augustus 3rd, 2012 11:00

  @Lide: De heling vindt plaats met de helm op en je merkt de heling pas op als je de helm hebt afgezet 🙂

 5. lide on augustus 3rd, 2012 12:49

  En als je al met de helm op geboren bent, is dan dit hele ritueel niet meer nodig? 😉

 6. Peter de Kock on augustus 3rd, 2012 13:36

  @Lide: De enige garantie dat je geen heling nodig hebt is niet geboren worden 🙂

 7. lide on augustus 3rd, 2012 14:40

  Haha Peter, die helm zat bij geboorte zo heerlijk, dat ik me er nog steeds happy mee voel.Toch wil ik wel ‘ns voor de lol op je stoere motor zitten…bij jou achterop?, voor de meervoudige levens ervaring. 🙂

 8. Peter de Kock on augustus 3rd, 2012 19:28

  @Lide: Heb je een bucket list? Zet het erop.

 9. lide on augustus 3rd, 2012 20:52

  Goed idee, dan ga ik nu gauw een bucketlist maken!
  Heb jij de gelijknamige film toevallig gezien?

 10. Peter de Kock on augustus 4th, 2012 08:00

  @Lide: Heb de film wel eens gezien geloof ik, dat wil zeggen met een half oog werkend vanachter mijn computer.

Laat je reactie achter!