Confrontatie met eigen blogpost

Geplaatst op 28 juni, 2012 

Zelden heb ik zo hard en zo snel na publicatie van een blogpost, hetzelfde stuk als een boemerang in mijn eigen gezicht gekregen.

Maandag schreef ik over het voordeel van niet weten. Een dag later zat ik samen met een goede vriend en goede vriendin te bedenken wat we samen zouden kunnen ondernemen. We hadden alle drie het sterke gevoel dat we samen iets zouden kunnen doen. De vraag was alleen: wat dan?

In eerste instantie kon ik er nog om lachen dat ik het niet wist maar op een gegeven moment ging het gesprek compleet langs me heen. Ik was in gedachten hard aan het werk om te bedenken wat we samen zouden kunnen doen: waar zijn we goed in, waar worden we blij van, wat hebben we gemeenschappelijk, waarin vullen we elkaar aan, hoe beginnen we?

Veel vragen en geen concrete antwoorden en ik kon het niet uitstaan. En dat het plezier van het samen zijn had plaatsgemaakt voor de stress van het vinden van antwoorden kon ik ook niet uitstaan.

Laat de controle los en vertrouw op het proces….. Ja, dat weet ik allemaal wel. Morgen wil ik weer loslaten en vertrouwen maar vandaag wil ik antwoorden hebben: wat gaan wij drieën samen ondernemen?

Lees ook:

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

8 Reacties to “Confrontatie met eigen blogpost”

 1. Marco Raaphorst on juni 28th, 2012 10:46

  ik denk dat als je niet weet wat leuk is, of wat je graag wilt doen, je moet wachten.

  de dingen die je echt graag doet zijn namelijk zo overduidelijk, daar spat het enthousiasme vanaf. dan ga je als de brandweer. maar als je druk bent, of je zoekt er echt naar, kom je er denk ik niet zo snel achter.

  voor kinderen ook lastig. wat wil je graag doen? muziekmaken, sporten of dansen? … maar als je iemand ziet doen wat ‘ie graag doet dan zie je het meteen. het is zaak dat dus bij jezelf ook te zien te herkennen. de rest is bijzaak 🙂

 2. Michael on juni 28th, 2012 12:35

  Interessant! Ik denk dat Marco gelijk heeft: dit soort vragen kun je niet afdwingen. Je kunt wel zin hebben om samen iets te ondernemen, maar zolang het antwoord zich niet aandient, kun je maar beter kopjes koffie drinken en het ergens anders over hebben. Forceren heeft geen zin. Ik heb het vaak als ik tijd voor mezelf heb: zoveel opties van wat ik wil gaan doen, dat ik het even niet meer weet. Dan plof ik meestal op de bank en doe ik niets.

 3. Alice on juni 28th, 2012 16:24

  Een goede vriendschap brengt een goede sfeer met zich mee.
  Alles wat je doet is oke. Het maakt niet uit wat je doet,al is het de afwas, bij wijze van spreken.
  Vooral niet het gevoel hebben te falen als je het niet weet want mocht dat zo zijn dan kan dat bij goede vrienden.

 4. Peter de Kock on juni 28th, 2012 17:17

  @Marco: Klinkt ook als een uitnodiging om te experimenteren zodat jezelf verschillende dingen ziet doen en je kunt herkennen of je het graag doet. Dank je wel.

  @Michael: Ipv samen kopjes koffie drinken en het ergens anders over hebben, zijn we in het park gaan zitten met een lekker broodje. Dat werkte ook best goed. Maar je hebt gelijk: afdwingen werkt niet.

  @Alice: Die beleving van falen ligt natuurlijk wel op de loer als ik mezelf in prestatie-mode zet. Dan inderdaad maar beter genieten van de vriendschap.

 5. karin r. on juni 28th, 2012 17:21

  las toevallig zonet, weet niet meer waar, dat vaak creatieve denktanksessies helemaal niet werken. zo zie je dus maar weer.

  als ik een vaag idee heb en het blijft hangen, dan vormt het zich uiteindelijk vanzelf. of niet, maar da’s ook prima.

 6. Alice on juni 28th, 2012 17:27

  Een mooi inzicht van jou!!!

 7. Marjanneke on juni 28th, 2012 19:06

  Ja, zogenaamde plannen maken. Maar goed, zou leuk zijn als je om je ‘bedenk-Jan’ kunt lachen. Hij doet zó z’n best namelijk. Hij is best goed bezig:).

 8. Peter de Kock on juni 28th, 2012 19:32

  @Karin: Klopt, heb ik ook gelezen. Heb zelf ook die ervaring met van die georganiseerde brainstormsessies in van die doodsaaie vergaderruimtes.

  @Alice: Dank je wel. Nu in de praktijk 🙂

  @Marjanneke: die bedenk-Jan (mooie term trouwens) bedoelt het goed, dat klopt wel. Bedenk-Jan voelt zich nu eindelijk een beetje erkend en dat was eerder deze week wel anders. Dank je wel.

Laat je reactie achter!