Klaar met mooi kwetsbaar zijn

Geplaatst op 6 april, 2012 

Ik ben klaar met mooi kwetsbaar zijn. Niet met kwetsbaar zijn maar wel met het gelijknamige sociaal netwerk dat Lia van den Berg, Janine Göbel en ik begin dit jaar hadden opgericht.

Aan de kwaliteit van de bijdragen aan het netwerk heeft het niet gelegen want die zijn zonder uitzondering vanuit het hart geschreven.

Mijn motivering ermee te stoppen is dat de maandelijkse kosten voor  dit NING netwerk (bijna 20 Euro per maand) te hoog zijn in verhouding tot het aantal leden (20) dat gebruik maakt van dit netwerk. Zicht op wezenlijke uitbreiding van het aantal leden is er niet. Kwetsbaarheid is nu eenmaal niet iets waar mensen voor in de rij staan. Misschien is iedereen gewoon veel te druk zich van zijn/haar succesvolle kanten te laten zien (ja, je proeft het goed, ik baal hier best wel van maar dat heeft alles te maken met mijn verwachtingen).

Wat ik een irritatiepunt vind, is dat we per maand een paar Euro teveel betalen. De maandelijkse kosten voor een NING netwerk (Plus versie) bedragen EUR 14,95. Echter, wij betalen per maand USD 24,95.  Volgens NING heb ik bij het aanmaken van het netwerk betaling in USD ingesteld. Mijn waarheid is dat ik een account heb aangemaakt via de knop waarbij staat vermeld dat de kosten EUR 14,95 bedragen. Wat mij bijzonder stoort in de houding van NING, is dat ze dit niet willen oplossen. Zoals zij het uitdrukken, kunnen ze dit niet oplossen.

Ze willen/kunnen me het verschil niet terugbetalen, ze willen/kunnen de account instelling niet wijzigen van USD in EUR en ook als ik het eigenaarschap van het netwerk aan een ander overdraag, verhuist de accountinstelling met daarbij de betaling in USD onveranderd mee. De enige oplossing volgens NING is het netwerk opheffen en helemaal opnieuw beginnen.

Komend weekend gaat de stekker van Mooi Kwetsbaar Zijn eruit. Daarna schrijf ik nog een e-mailtje naar NING om te vertellen dat ik even klaar met ze ben. NING: goed product maar beroerd als het om betalingscorrecties gaat.

Toevallig las ik deze week nog dit: ‘We bevonden ons sinds 23 januari in een slopende retrogradeperiode en dit heeft op elk aspect van ons leven impact gehad. Of het nu een project, relatie, levensbesluit of uitkomst was die niet wou bewegen, hoe belangrijk ook of hoe hard we ook probeerden, bracht deze periode veel in ons leven tot stilstand.
Bron: De Energieën van April 2012 – Jennifer Hoffman

En dat herken ik dus maar al te goed, helaas niet alleen in relatie tot Mooi Kwetsbaar Zijn.

Heb een fijn Paasweekend allemaal.

Lees ook: Mooi Kwetsbaar Zijn

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

13 Reacties to “Klaar met mooi kwetsbaar zijn”

 1. Sonja Broekhuizen on april 6th, 2012 10:29

  Als je wilt: je bent van harte welkom als medeblogger voor Joy Time Factor. Dat is gratis en ik zou het super vinden 🙂

  http://joytimefactor.com/

 2. Marco Raaphorst on april 6th, 2012 10:34

  Ik kan me voorstellen dat als je de knop al omgedraaid hebt niet ontvankelijk bent voor het volgende:
  via wordpress.com kun je gratis samen met anderen bloggen, je kunt wellicht ook de content van NING naar WordPress halen via export/import

 3. Daan on april 6th, 2012 11:20

  Buddypress voor wordpress(MU) is natuurlijk ook een optie, heb je alleen je eigen domein voor nodig, maar dat scheelt wel in kosten

  @Marco Raaphorst: bied wordpress.com ook al de buddypress optie? dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn…

 4. Marco Raaphorst on april 6th, 2012 11:24

  @daan, nee, maar je kunt wel met meerdere auteurs bloggen

 5. Peter de Kock on april 6th, 2012 17:45

  @Sonja: bedankt voor je uitnodiging. Eerst even afkicken van ‘Mooi Kwetsbaar Zijn’.

  @Marco en @Daan: bedankt voor de suggesties. Ik heb de leden van Mooi Kwetsbaar Zijn nog snel even gevraagd of zij hier interesse in hebben.

 6. Huub Koch on april 7th, 2012 12:14

  Dus een eigen domein en dan WordPress met Buddypress is de beste optie. Jammer dat NING en Grou.ps er niet (meer) in slagen klantvriendelijk te zijn.

 7. Peter de Kock on april 7th, 2012 12:55

  @Huub: de beleving die ik bij NING heb is dat het nu teveel om de poen draait. Ik heb ze veschillende oplossingen aangedragen (opmerkelijk dat ze zelf met geen enkele oplossing kwamen) die ze steeds beantwoordden met ‘we are not able to…’. Dat geloof ik dus niet.

 8. Marco Raaphorst on april 7th, 2012 13:14

  nog ff een opmerking: Buddypress zou ik niet doen. ik heb het gebruikt maar wordt gegespamd van de loze accounts. meedere per dag. heb je echt mega veel werk aan. Buddypress heeft allen zin bij betaalde diensten.

 9. Peter de Kock on april 7th, 2012 15:31

  @Marco: bedankt. Heb met buddtpres wel wat ervaring maar in een beschermde intranet omgeving zonder spam. De functionaliteit spreekt me wel aan, spam uiteraard niet.

 10. Huub Koch on april 7th, 2012 14:59

  @peter Ik ook niet, maar het komt heel arrogant over. Dat noemen ze nou de teloorgang van een merk…

  @marcoraaphorst Wat is dan het alternatief voor BuddyPress ?

 11. Peter de Kock on april 7th, 2012 15:32

  @Huub: ik verheug me al op mijn afscheidsmail die ik NING ga toesturen 🙂

 12. Huub Koch on april 7th, 2012 17:50

  Doe ze dan meteen de groeten van mij! 😉

 13. Peter de Kock on april 7th, 2012 19:31

  @Huub: ze zullen een beroerd Paasweekend hebben daar bij NING 🙂

Laat je reactie achter!