Een betere wereld? Wees dan zoals mij

Geplaatst op 15 maart, 2012 

Iemand die vegetarisch eet, vindt dat mensen die vlees eten moordenaars zijn en wil dat iedereen vegetarisch eet.

Iemand die zich bezig houdt met geweldloze communicatie, vindt dat mensen die oordelen gewelddadig zijn en wil dat iedereen vanuit gevoelens en behoeften communiceert.

Iemand die zichzelf ziet als een verlicht spiritueel wezen, vindt dat mensen die zich identificeren met hun lichaam of met hun gedachten slaapwandelende zombies zijn en wil dat iedereen lichtwerk gaat doen.

Iedereen wil een betere wereld en iedereen heeft hetzelfde idee om dat te bereiken: ‘wees zoals mij want dan hoef ik me niet ongemakkelijk te voelen voor wie ik ben en wat ik doe en laat ik mijn problemen met mezelf door anderen oplossen.’

Lees ook:

 

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Een betere wereld? Wees dan zoals mij”

 1. Petra on maart 15th, 2012 11:46

  Hahaha, dan zouden we mooi niks meer te doen hebben en vandaaruit weer iets nieuws verzinnen om ons te onderscheiden van de anderen wellicht.

 2. Peter de Kock on maart 15th, 2012 20:59

  @Petra: Dat is dan meteen weer een gat in de markt voor het organiseren van workshops ‘anders zijn’. Zo blijven we inderdaad lekker bezig.

 3. Daan on maart 15th, 2012 14:42

  Ik ervaar het eerder als: “Wees zoals mij want ik haal er zoveel plezier/waarde/(vul zelf maar in) uit”.. Je deelt graag waar je zelf in geloofd..

 4. Peter de Kock on maart 15th, 2012 21:07

  @Daan: Ik geloof in delen maar waar ik niet in geloof in het bombarderen van je omgeving om toch vooral X te doen omdat je anders een ongelooflijke Y bent.

 5. Petra on maart 16th, 2012 10:50

  Hangt het niet erg af van de manier waarop men deelt, Peter? Vanuit het hart is liefdevol, niet dwingend. Vanuit het hoofd bepaalde overtuigingen opdringen, is iets wat weerstand oproept. Logisch. Ik denk altijd: kennelijk ben je dan jezelf nog aan het overtuigen…
  Het beste lijkt me in dit geval: Wees het voorbeeld.. Het voorbeeld van de verandering die je wilt zien in de wereld (naar Gandhi) en ga anderen niet vertellen wat ze moeten doen, want niemand moet iets en bovendien zal je dan toch ook eerst zelf het toonbeeld moeten zijn.

 6. Peter de Kock on maart 16th, 2012 21:35

  @Petra: Tuurlijk hangt het af van de manier van delen. Het deel-voorbeeld dat de inspiratie vormt voor deze blog is er eentje van het type overtuigen en wel met luide stem.

Laat je reactie achter!