Leeg

Geplaatst op 27 februari, 2012 

Als je er binnen stapt, lijkt alles er normaal. De omgeving lijkt normaal en de mensen lijken normaal. OK, ze hebben zo hun eigenaardigheden maar die zijn niet veel anders dan de typisch menselijke eigenaardigheden die jij en ik ook hebben.

Na een tijdje voel je dat er iets niet klopt maar wat?

Je gevoel klopt niet meer met wat je waarneemt. Je waarneming zegt dat alles normaal is maar je gevoel zegt wegwezen hier. Dus je begint aan jezelf te twijfelen en drinkt nog wat meer koffie tot je ook dat gevoel van wegwezen niet meer voelt.

’s Avonds thuis heb je nergens zin in. Moe, lusteloos en verveeld surf je wat rond op het internet tot je ineens in sombere klanken en ondersteund door kleurloos grijs, die dag herkent.

Diagnose: je bent leeg.
Oorzaak: omgeving die werkt als een energetische afvoerput.
Remedie: naar je gevoel luisteren.

En daar lig je dan uitgeteld op de bank. With nothing left but faith

Bewaard onder Muziek, Verhaaltjes

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Leeg”

 1. Edwin on februari 27th, 2012 11:08

  De leegte een paar dagen omhelzen stelt best vaak orde op zaken. Geldt misschien niet voor iedereen, maar het is het proberen waard.

 2. Peter de Kock on februari 27th, 2012 13:23

  @Edwin: Mee eens, bedankt. En er is ook een gezegde dat luidt dat je eerst ruimte moet maken om iets nieuws te kunnen ontvangen. Maar het soort leegte dat ik bedoel is energetisch leeg.

 3. Petra on februari 27th, 2012 22:47

  Das bepaald geen olie in het systeem dus 😉

 4. Peter de Kock on februari 27th, 2012 22:59

  @Petra: nee, eerder een oliecrisis 🙂 Jouw blog daarover heeft me wel geholpen mijn ogen te openen, deze blog over ‘leeg’ komt eruit voort. Bedankt.

 5. Sonja Broekhuizen on februari 29th, 2012 10:25

  En soms duurt het langer dan een paar dagen. Of een paar weken… En zoals je het zo mooi schrijft op mijn blog http://sonjabroekhuizen.nl/blog/loslaten-is-overgave is het enige wat je kunt ‘doen’, je er mee te verzoeken 😉

 6. Peter de Kock on februari 29th, 2012 10:43

  @Sonja: Haha, dat wat wat je noemt een inkoppertje voor open goal 🙂

Laat je reactie achter!