Geld genoeg

Geplaatst op 20 december, 2011 

Die paar keer per week dat ik een half uur op de fiets zit, biedt een prachtige gelegenheid om waar te nemen waar mijn denkgeest zich mee bezig houdt. De laatste tijd viel me op dat het thema regelmatig geld was. Meer specifiek: dat ik niet genoeg geld had.

Ik had daar op een gegeven moment wel genoeg van en besloot al fietsend mijn denkgeest eens aan het werk te zetten met de volgende opdracht: bedenk zoveel mogelijk dingen die ik het afgelopen jaar kon doen en waar ik genoeg geld voor had.

Het resultaat was een bijzonder mooie lijst en, belangrijker nog, dat ik me al snel de koning te rijk voelde.

Note to self: zet die denkgeest eens wat vaker gericht aan het werk.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Geld genoeg”

 1. Marjanneke on december 20th, 2011 18:35

  Ha! Grappig. Je vervangt eigenlijk je negatieve gedachten. Maar…geloof je ze dan ook?

 2. Peter de Kock on december 20th, 2011 20:48

  @Marjanneke: Op dat moment wel omdat ik kon voelen wat het met me deed. Misschien is het met gedachten net als met marketing: boodschap blijven herhalen.

 3. Petra on december 20th, 2011 18:58

  Ja, dat is het geheim… kijken wat er wèl is. Dan wordt je ook vanzelf steeds ‘rijker’ in de ruime zin van het woord. Geld is energie. Nog meer dan wij denken. Het communiceert dus met je gevoel, zoals alle energie. Het ‘andersom denken’ is een hele kunst, maar de moeite waard!

 4. Peter de Kock on december 20th, 2011 20:49

  @Petra: het zal me niet verbazen als ik binnenkort weer een portemonnee op straat vind 🙂

 5. Daan on december 20th, 2011 22:53

  Als ik terug kijk op het afgelopen jaar, heb ik helemaal geen geld meer over, allemaal uitgegeven… hop.. mooie schone lege beurs voor het volgende jaar.

 6. Peter de Kock on december 21st, 2011 13:25

  @Daan: Goed idee: de beurs leeg maken zodat ie weer gevuld kan worden.

Laat je reactie achter!