Waarom maakte ik die keuze ook alweer?

Geplaatst op 23 augustus, 2011 

Soms maak ik een keuze, een goede keuze zelfs, en vergeet ik later waarom ik die keuze ook alweer maakte.

Echt vervelend wordt het pas als ik me dan ook nog eens ga focussen op de minder leuke consequenties van die keuze. Ook goede keuzes hebben namelijk minder leuke consequenties: voor het ene kiezen betekent het andere laten, bij elke keuze win je iets en neem je afscheid van iets.

Misschien helpt het als ik even concreet wordt.

Jaren geleden ben ik minder gaan werken. Een goede keuze want ik wilde meer afwisseling, vrijheid en creativiteit en in het werk dat ik toen deed, vond ik dat niet in die mate die ik graag wilde. Daarbuiten vond ik wat ik zocht in overvloed:  bloggen bijvoorbeeld.

Maar de consequentie was ook minder geld in de portemonnee en dat laat zich soms merkbaar voelen. Vooral op het einde van de maand.

Afgelopen vrijdag had ik afgesproken met Edwin Mijnsbergen. Ik lees zijn blogs bijzonder graag en zijn manier van bloggen intrigeert me, ik was dus benieuwd genoeg hem eens persoonlijk te ontmoeten. Dat hij in Middelburg woont vond ik een prettige bijkomstigheid omdat ik die stad graag nog eens wilde bezoeken nadat ik er eind juni een paar uurtjes heerlijk had rondgeslenterd.

Ik had een vroege trein genomen. Aangekomen bij het NS station in Middelburg overwoog ik mijn opties: hier uitstappen en een paar uurtjes door Middelburg zwerven voordat ik Edwin zou ontmoeten of in de trein blijven zitten en doorrijden naar Vlissingen en daar nog even van de zon, zee en wind genieten.

Het werd zon, zee en wind. Daarna treinde ik terug naar Middelburg voor mijn afspraak met Edwin. Ik had geen idee waar ik precies met hem over wilde praten en het bleek een prima plan om geen plan te hebben. Vanaf het moment dat we neerstreken op het terras werd elke vorm van regie onmogelijk want verschillende verhalenvertellers schoven aan bij ons tafeltje.

’s Avonds in de trein op weg naar huis herinnerde ik me waarom eind van de maand het geld meestal op is. Omdat ik minder ben gaan werken vanwege mijn verlangen naar vrijheid, afwisseling en creativiteit. Omdat ik van zo’n dag als in Middelburg hou, omringd door verhalenvertellers en verzadigd met verhalen.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , , , ,

Reacties

6 Reacties to “Waarom maakte ik die keuze ook alweer?”

 1. Edwin on augustus 23rd, 2011 11:52

  Prachtig Peter!

  Gisteren was ik bij mijn ouders op bezoek. Het ging toen ook over inkomen, sparen, genieten en wat dies meer zij. Soms voel ik me een onvolwassen idioot, omdat ik vrijheid vaak prefereer boven geld (maar ook lang niet altijd). Misschien heeft mijn moeder wel gelijk, en kom ik daar op de langere termijn nog wel eens door in de problemen…maar ik ben het toch echt met jou eens.

  Super dat je er was…en nog beter: dat je niet (nu ja, pas aan het einde) op je horloge hoefde te kijken. Dat brengt altijd meteen rust 🙂

  Cheers!

 2. Peter de Kock on augustus 23rd, 2011 21:01

  @Edwin: Ik denk ook terug aan de wijze woorden van ‘Bo’ die zei dat je zo’n keuze voor vrijheid maakt vanuit een luxepositie. Namelijk de positie dat er genoeg geld is om van de leven en dat we niet elke dag keihard moeten werken om letterlijk en figuurlijk te overleven. Wat dat betreft zijn we eigenlijk best rijk.

 3. Edwin on augustus 24th, 2011 00:21

  @Peter: Bo heeft altijd wel goede punten, vind ik. Er is de wijsheid uit boekjes en de wijsheid uit ervaring. Bo heeft altijd best wild geleefd. Wat dat betreft vind ik het altijd heel leerzaam hoe hij nu terugkijkt op dingen…. Maar rijk zijn we!

 4. Peter de Kock on augustus 24th, 2011 10:22

  @Edwin: dat maakt precies waarom zijn verhalen zo doorleefd klinken. Ben benieuwd of hij nog gaat bloggen.

 5. Michael Minneboo on augustus 24th, 2011 13:50

  Zo te lezen heb je een prima keuze gemaakt indertijd.En zo nu en dan jezelf eraan herinneren waarom je iets deed via een blogpost of een dagboekaantekening kan natuurlijk geen kwaad. In het eerste geval brengt het je lezers ook weer op ideeen.

 6. Peter de Kock on augustus 24th, 2011 15:36

  @Michael Inderdaad en vooral ‘when the going gets tough’ is het handig het waarom van de keuze te herinneren.

Laat je reactie achter!