Perfectie is saai

Geplaatst op 12 juli, 2011 

We zijn perfecte spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben. We zijn hier om te ervaren hoe het is om menselijk te zijn.

Het zijn woorden van Robert Burney uit zijn boek ‘Codependence – De Dans van Gewonde Zielen

Ik vind het werkelijk prachtige woorden, niet zozeer dat we perfecte spirituele wezens zijn maar dat we hier zijn om te ervaren hoe het is om menselijk te zijn. We zijn hier niet om spiritueel te worden, dat zijn we al. We zijn hier om menselijk te zijn, menselijkheid te ervaren. We zijn hier niet om op te stijgen naar weet ik veel welke hogere dimensie. We zijn hier om met de beide poten stevig op de grond te staan.

Maar waarom zou het perfecte spirituele wezen dat we zijn, zo graag willen ervaren hoe het is om mens te zijn?

Ik kan maar één reden bedenken: perfectie is saai. Het perfecte spirituele wezen dat we zijn wil maar wat graag in de huid van een mens wegkruipen om al hotsend, knotsend en botsend de imperfectie van het mens-zijn te ervaren. Wat een genot moet dat zijn, ver weg van die saaie perfectie. En het stomste dat je dan kunt doen is de perfectionist proberen uit te hangen. Niet doen. Gun dat spirituele wezen het feest van de imperfectie.

Bewaard onder Citaten, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Perfectie is saai”

 1. Es on juli 12th, 2011 17:31

  ….er komt dan nog bij dat het spirituele wezen ook niet perfect is anders kwam het niet op aarde…en niet iedereen is een spiritueel wezen bij voorbaat, er zijn zielen die heel erg aards zijn en dus wel mogen leren stijgen….zo perfect is de hemel ook niet als men denkt 🙂

 2. Peter de Kock on juli 12th, 2011 17:44

  @Es Mijn beleving is dat vanuit het allerhoogste spirituele perspectief bezien, alles perfect, ook datgene wat wij als imperfect ervaren.

 3. Hanneke on juli 17th, 2011 21:20

  Volgens mij heeft iedereen spiritualiteit in zich maar niet perfect anders hoeven we hier niet te zijn.

 4. Peter de Kock on juli 17th, 2011 21:28

  @Hanneke Ik weet niet of het zo is zoals je stelt maar ervan uitgaande dat het waar is, is dat op zich ook weer perfect.

Laat je reactie achter!