Controle en codependency

Geplaatst op 7 juli, 2011 

Henny Bos schreef alweer een nieuwe informatiebrochure over codependency, dit keer over het thema ‘Controle’.  Je kunt de pdf versie hier gratis downloaden:

Controle & Codependentie – Henny Bos

Wat ik van hem heb begrepen, is er nu ook een boek over codependency in de maak. Materiaal heeft hij genoeg getuige zijn informatiebrochures.  Ik denk dat veel mensen blij zullen zijn dat er ook een Nederlands boek komt over codependency.

Henny gebruikt consequent de Nederlandse term ‘codependentie’. In het Nederlands kom je ook wel de term ‘medeafhankelijkheid’ tegen. Zelf geef ik de voorkeur aan de oorspronkelijke Engelstalige termen ‘codependency’ of ‘codependence’.

Het onderliggende fenomeen laat zich moeilijk uitleggen, een allesomvattende definitie bestaat niet en er worden verschillende termen gebruikt voor hetzelfde begrip en dat maakt het bespreken ervan nog lastiger dan het al is.

Maar misschien is dat juist nuttig.  Een wezenlijk aspect van het helingsproces is om stapje voor stapje eigen verantwoordelijkheid leren nemen voor je gevoelens, behoeften, overtuigingen, gedachten, oordelen, waarheden, keuzes, communicatie….. kortom: voor je leven.

Hierin past het om ook te leren wat codependency voor jou persoonlijk betekent. Wat het voor jou betekent kan anders zijn dan wat het voor een ander betekent en dat herkennen en erkennen is heel gezond.

Voor meer gratis e-books over codependency:

Bewaard onder Codependency

Tags: , , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!