Het vakantiegevoel van een weekje niks moeten

Geplaatst op 27 juni, 2011 

Een heerlijk weekje ‘niks moeten’ vorige week, een weekje zee, wind en  zand in Domburg. Elke avond na het eten naar zee wandelen, daar op een bankje zitten en alleen maar staren.

Geen boek lezen om iets van te leren maar lezen omwille van het plezier van het lezen:  ‘Jongensjaren’ van Martin Bril. Een week geen Internet en het ook niet missen. Me geen zorgen maken over het weer van morgen maar het gewoon nemen zoals het komt. Me niet ergeren aan inspirerend bedoelde citaten maar wel aan volwassenen die zo nodig ook in de ballenbak moeten. Niet nadenken over nieuwe blogposts maar wandelingen maken en nieuwe weggetjes en paadjes ontdekken.

En bij thuiskomst meer dan 1.000 ongelezen artikelen in mijn RSS reader aantreffen en na een half uur tot de ontdekking komen dat er slechts een stuk of 25 de moeite van het lezen waard zijn. Me voornemen om onbelangrijke dingen niet belangrijker te maken dan ze zijn en om mijn vakantiegevoel van vrijheid, ruimte en schoonheid vast te houden………. en weten dat dit niet gaat lukken.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags:

Reacties

14 Reacties to “Het vakantiegevoel van een weekje niks moeten”

 1. Edwin on juni 27th, 2011 11:26

  Mooi om te lezen dat je die rust hier in de buurt bent komen opslurpen. Moest ook maar weer eens naar het strand 🙂

 2. Peter de Kock on juni 27th, 2011 21:15

  @Edwin: Zeeland (behalve het stukje Zeeuws Vlaanderen maar dat is een ander verhaal) blijft me trekken. Als ik naar zee ga, dan het liefst aan de Zeeuwse kust.

 3. Michael on juni 27th, 2011 21:17

  Welkom terug, Peter! Het is altijd moeilijk, nee laat ik zeggen, vrijwel onmogelijk om dat vakantiegevoel vast te houden. Het is mij nog nooit echt gelukt. Maar wel is het voornemen al fijn. En het idee dat je een weekje even weg bent geweest. Betekent je observatie van de duizend berichten dat je veel zaken uit je rss-reader gaat gooien?

 4. Peter de Kock on juni 27th, 2011 22:16

  @Michael Ik heb wel het voornemen om mijn tijd op Internet wat selectiever door te brengen en om eens wat meer literatuur te lezen ipv studieboeken. En een aantal van mijn rss abonnementen gaan wel op de schop ja.

 5. Michael Minneboo on juni 28th, 2011 11:44

  @Peter: dat is een mooi voornemen. Ik probeer zelf ook ruimte in te lassen om meer te lezen. (iets anders dan strips bedoel ik). Maar de tijd daarvoor zal inderdaad uit het internet moeten komen.

 6. Peter de Kock on juni 28th, 2011 17:14

  @Michael: …. of uit minder werken maar dat heeft dan weer andere consequenties zoals minder geld om boeken te kopen 🙂

 7. Stan Lenssen on juni 28th, 2011 13:29

  Hoe louterend een weekje in de echte wereld werken kan 😉

 8. Peter de Kock on juni 28th, 2011 17:12

  @Stan: Dat je het ‘de echte wereld’ noemt, daar hou ik van.

 9. Michael on juni 28th, 2011 18:35

  @Peter: Ja, precies. En dat is natuurlijk geen optie 🙂

  Overigens: mooie foto. Ik word er rustig van als ik ernaar kijk.

 10. Peter de Kock on juni 28th, 2011 20:40

  Thx @Michael

 11. Hanneke on juni 29th, 2011 10:44

  Heerlijk zo’n week zeg! En dan de lokatie…. er gaat niks boven de zee!
  Misschien kun je toch nog iets van die week meenemen.

 12. Peter de Kock on juni 29th, 2011 13:17

  @Hanneke Heb ik gedaan: heimwee 🙂

 13. Marjanneke on juli 2nd, 2011 11:13

  ‘Moeten’ is iets geks, wat we onszelf opleggen….

 14. Peter de Kock on juli 2nd, 2011 12:49

  @Marjanneke: Klopt. Ik doe mijn best in het dagelijks leven zoveel mogelijk te zeggen: ‘ik wil x,y of z doen omdat ik graag…..’ Maar dat ‘moeten’ sluipt er soms toch ineens weer in.

Laat je reactie achter!