Boodschap voor na de dood

Geplaatst op 2 juni, 2011 

Marco Raaphorst schreef deze week ‘Een echte blogger blogt alvast ook voor na zijn dood‘ over hoe je als blogger je blog onsterfelijk kunt maken, wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je blog voortleeft als je zelf sterft.

Het zette me aan het denken. Wat wil ik met mijn blog na mijn dood? Zodra de kosten voor webhosting niet meer betaald worden is het na mij ook over en sluiten voor mijn blog. Wil ik dat anders? Nee, mijn blog heeft ook het recht om te sterven.

Maar stel dat ik een blogpost kan voorbereiden en dat ik die na mijn dood in een volgend leven (ervan uitgaande dat ik in een volgend leven terug zal/wil komen) kan lezen. Wat zou ik dan schrijven, welke boodschap zou ik mezelf willen meegeven in een volgend leven?

Misschien deze wel: het leven is soms echt onuitstaanbaar en er zijn dagen dat alles pijn doet. EN DAT IS NORMAAL.

I guess you know it hurts sometimes.
You know it’s gonna bleed sometimes.

The killers in ‘Sweet Talk’

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “Boodschap voor na de dood”

 1. marc on juni 3rd, 2011 09:38

  Goede plaat Peter, zit veel emotie in.

  Ikzelf geloof niet in een volgend leven, ik denk dat je alleen verder blijft leven in gedachten van anderen mensen, of doordat mensen na je dood nog over je praten, vind het eigenlijk ook wel mooi als mensen iets achter laten na hun dood, er hangt hier bijv. nog een mooi schilderijtje van mijn opa aan de muur, al vind ik het ook mooi hoe je dat zegt dat jou blog ook het recht heeft om te sterven.

 2. Peter de Kock on juni 3rd, 2011 20:20

  Zit me ineens te bedenken @Marc hoe na mijn dood, de bits en bytes van mijn blog als blaadjes in de herfst naar beneden dwarrelen en daar op de grond het voedsel vormen voor nieuw leven in de lente 🙂

 3. Bloggen na de dood : Michael Minneboo on oktober 18th, 2011 12:59

  […] Raaphorst, Karin Ramaker en Peter de Kock schreven al eerder over dit onderwerp. Deel met de […]

Laat je reactie achter!