Democratie zonder politiek

Geplaatst op 16 mei, 2011 

Gisteren las ik dat de meeste Nederlanders vinden dat Nederland geen financiële steun meer moet verlenen aan Griekenland. Of de politiek wel of niet besluit tot verdere financiële steun weet ik niet maar ik denk dat dit vraagstuk in een democratie eenvoudig oplosbaar is.

De mensen die Griekenland financieel willen steunen, boeken gewoon een vakantie in Griekenland en laten daar het geld lekker rollen. Ze steunen de Grieken ermee en hebben meteen een leuke vakantie. De mensen die Griekenland niet willen steunen, blijven lekker in eigen land of gaan op vakantie naar een andere bestemming. Geen debat en geen politiek nodig en voor de Grieken meteen een leuke uitdaging om hun land zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vakantiegangers.

Democratie is eigenlijk heel simpel als je het niet-politiek oplost.

Ik zou niet in Griekenland op vakantie gaan. Van die paar honderd Euro die de politiek namens mij heeft uitgeleend aan Griekenland, ga ik liever een paar keer uit eten bij de Griek in eigen land.

Bewaard onder Actualiteit

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Democratie zonder politiek”

  1. Jooper on mei 16th, 2011 21:39

    Dan offer ik me wel weer op om de Grieken een hart onder de riem te steken. It’s a dirty job…

  2. Peter de Kock on mei 17th, 2011 05:54

    @Jooper: dat is het mooie van deze vorm van democratie. We hebben geen consensus nodig, geen debat, geen strijd. En vooral geen politici.

Laat je reactie achter!