Mijn eerste keer

Geplaatst op 27 april, 2011 

Ik denk nog regelmatig terug aan mijn eerste keer.  Met gemengde gevoelens, dat wel.  En hoewel ik nog erg jong was,  was het een bewuste keuze.

Ik was een jaar of vier toen ik met een blauwe balpen een hele grote letter ‘P’ op het lichtbruine leren bankstel van mijn ouders schreef. Het was mijn eerste schrijfervaring en ik zal nooit vergeten hoe het was. Met mijn eerste lezers had ik een ongelukkige relatie, ik denk dat ze het te blauw vonden en te veel  ‘P’. Ik heb me er nooit door laten tegenhouden.

Later is me regelmatig gevraagd wat ik ermee wilde bereiken. ‘Hetzelfde als met ademhalen’ zeg ik dan, ‘dat er na elke ademhaling een andere ademhaling volgt, dat er na elke letter een andere letter volgt’.

Bewaard onder Persoonlijk, Schrijven

Reacties

6 Reacties to “Mijn eerste keer”

 1. Marga Meesters on april 27th, 2011 10:09

  En als de eerste blogstap gezet is volgen er meer 🙂
  Succes met bloggen!

 2. Peter de Kock on april 27th, 2011 13:03

  Dank je wel @Marga

 3. Stan Lenssen on april 27th, 2011 11:04

  Wat je ermee wilde bereiken….
  Dat de boodschap binnenkomt bij de ontvanger. Dat het hart er sneller van gaat kloppen. Nou, dat is je met die eerste keer dan meteen mooi gelukt 😉

 4. Peter de Kock on april 27th, 2011 13:03

  LOL, zo had ik het nog niet gezien @Stan

 5. peter te riele on april 27th, 2011 19:00

  Mooie letter, zo’n P. De P van parkeren en de P van Peter. Was volgens mij ook mijn eerste letter.

 6. Peter de Kock on april 27th, 2011 20:45

  @Peter: Perfecte letter om mee te beginnen als je het mij vraagt 🙂

Laat je reactie achter!