Creatieve handen

Geplaatst op 21 maart, 2011 

‘Papa, papa, kom kijken…’. Aan tafel zat mijn dochter te knippen, te plakken en te verven terwijl ik op de bank zat met mijn laptop op schoot. Ik vind het belangrijk om haar aandacht te geven als ze ergens enthousiast over is of als ze iets wil delen. En nee, dat lukt me niet altijd.

Ze riep voor de vijfde keer. Ik wilde eigenlijk verder werken aan een tekst maar besloot om even naast haar aan tafel te gaan zitten.

Nou wil ik haar niet het voorbeeld geven dat je met waterverf op je huid moet gaan verven, maar ineens verfde ik een paarse stip op mijn arm. ‘Papa, wat doe je nou?’ Op zo’n moment kan ik niet meer zeggen dat ze niet mag doen wat ik wel doe, zoiets werkt niet. Dus ik verf een stipje op haar hand en zij een stipje op mijn hand. Ineens hadden we creatieve handen.

Bewaard onder vaderschap

Tags: , ,

Reacties

8 Reacties to “Creatieve handen”

 1. Ingrid on maart 21st, 2011 10:27

  ik was ook erg verrast door deze uiting van creativiteit! Ik was niet alleen verrast door de mooi beschilderde handen maar vooral door het enthousiasme waarmee jullie die handen aan mij lieten zien. Het plezier dat jullie hadden gehad straalde van jullie gezichten!

 2. gertrud on maart 21st, 2011 10:32

  prachtig vader!

 3. Petra on maart 21st, 2011 15:23

  Hee, jullie hebben toch maar mooi onbewust lekker meegedaan aan het Holi-ritueel!

 4. Peter de Kock on maart 21st, 2011 19:26

  Dank jullie wel @Ingrid, @Es en @Petra.

  Het kwam me al zo bekend voor @Petra 🙂

 5. Huub Koch on maart 21st, 2011 20:16

  Niks mooiers dan ‘getriggerd’ worden door je eigen dochter! Leuk om te zien! Dank voor het delen!

 6. Jooper on maart 21st, 2011 20:51

  Je kind vrijheid geven en je zelf weer even kind voelen. Heerlijk 🙂

 7. Peter de Kock on maart 21st, 2011 20:59

  Bedankt @Huub en @Jooper. Ik voel me telkens weer een beetje blij als ik via een comment weer terugkeer naar deze posting.

 8. Hanneke on maart 26th, 2011 12:41

  Dan word je nu weer even blij:-)
  Ik ben ontroerd.

Laat je reactie achter!