Codependency in Nederland

Geplaatst op 21 februari, 2011 

Een motivatie om het boek ‘Codependence – De Dans van Gewonde Zielen’ van Robert Burney in het Nederlands te vertalen en gratis online uit te geven, was het gebrek aan Nederlandse publicaties over het fenomeen dat Codependency heet.

Ik speur het Internet regelmatig af naar Nederlandse boeken en artikelen maar vind in Nederland maar bar weinig over Codependency. Ik was blij verrast om zaterdag ineens een blogpost over Codependency te ontdekken op de blog van Karin Ramaker.

Karin schrijft op dit moment een boek ‘Opkrabbelen’, een boek over van je nood een deugd maken, over dingen die je wel kunt, een boek met, zoals zij het zelf noemt, een punkrandje. Een aanrader om Karin te volgen via haar blog of Twitter.

Ken jij Nederlandse boeken, artikelen, websites of blogs over Codependency? Laat het me alsjeblieft weten.

Lees ook:


Bewaard onder Codependency

Tags: , , ,

Reacties

5 Reacties to “Codependency in Nederland”

 1. Petra on februari 21st, 2011 11:02

  Dan heb ik nu een hele interessante invalshoek voor je! Doreen Virtue (je vast wel bekend?) schrijft ondermeer over geïncarneerde engelen op aarde. Hoe kun je ze herkennen? Je gelooft het niet, maar een van de kenmerken is ‘een historie van of neiging tot mede-afhankelijkheid’ in relaties.
  Zie: http://www.nieuwetijdskind.com/ben-jij-een-aarde-engel

  Overigens is de tijd helemaal rijp voor dit onderwerp. Zo ervaar ik dat tenminste. Het is een tijd waarin iedereen flink wordt teruggeworpen op zichzelf. En jouw (vertaalde) boek geeft daar een helder antwoord op!

 2. Peter de Kock on februari 21st, 2011 20:12

  Wow @Petra, het is net alsof mijn perceptie op iets dat ik al aardig dacht te kennen ineens flink wordt opgeschud. Dank je wel voor deze bijzondere tip.

 3. Astrid on februari 3rd, 2012 10:37

  Hoi Peter,

  Na anderhalf jaar codependency in het engels te hebben bestudeerd, vertaald, te hebben gevoeld, herkend en me een paar dagen geleden bij Robert Burney´s facebook te hebben toegevoegd, vindt ik jou hier!Het maakt me zo Blij! Geen toeval. Ik schrijf heel veel over codependentie /narcisme / frustrerende relaties en bevrijding. Het schrijven doe ik vooral voor mezelf en wil dit in een later stadium met ´lot´genoten delen. Jou hier aan te treffen ´Made My Day´. Wil graag met je uitwisselen. Lieve groetjes!

 4. Peter de Kock on februari 3rd, 2012 11:56

  @Astrid: inderdaad, wat een toeval dat je hier terecht komt. Als je wilt gebruik ik je mailadres om je mijn mailadres toe te sturen zodat we naar behoefte kunnen uitwisselen. Wil je dat?

 5. Astrid on februari 3rd, 2012 13:52

  @peter. Is prima Peter.

Laat je reactie achter!