Ben jij Herman Brusselmans

Geplaatst op 28 december, 2010 

Op Twitter gebruik ik een lijst ‘Inspiratie’ om een aantal ‘inspirerende zwaargewichten’ te volgen zoals Paulo Coelho, Eckhart Tolle en Byron Katie. Ook Deepak Chopra volg ik via deze lijst en het valt me al een tijdje op dat zijn tweets zo serieus zijn, steeds weer die ‘stichtelijke’ boodschap. Het valt me niet alleen op, ik zit me er ook aan te ergeren.

Als je mijn blogs al wat langer leest, dan weet je waarschijnlijk al wat er nu gaat komen: mijn ergernis heeft niets met Deepak Chopra te maken of met zijn tweets maar met mijn wens om zelf ook zo af en toe eens wat minder serieus voor de dag te komen.

En daarvoor geef ik mezelf nu meteen toestemming. Wat ik nu ga schrijven gaat dus totaal nergens over.

Tweede kerstdag sta ik in de kroeg en zie dat er een man op me afkomt. ‘Mag ik je wat vragen?’ Beetje rare vraag om te vragen of je wat mag vragen maar vooruit, het is kerst dus waarom niet. Dus ik zeg: ‘natuurlijk’ . Ook een raar antwoord want zo natuurlijk is dat niet. ‘Ben jij Herman Brusselmans?’ Mijn god zeg, de man is nuchter en mijn oren doen het prima dus de vraag is echt of ik Herman Brusselmans ben.

Het is het begin van een heel leuk gesprek. Even later vraagt de man één van zijn vrienden om assistentie: ‘vind je niet dat hij op Herman Brusselmans lijkt?’ De vriend kijkt me aan en zegt: ‘Ja maar dan wel met een kleurspoeling’.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

11 Reacties to “Ben jij Herman Brusselmans”

 1. Jooper on december 28th, 2010 10:15

  Knap dat je daar dan weer een Brusselmans-achtige dialoog van weet te maken 🙂

 2. Peter de Kock on december 28th, 2010 11:45

  @Jooper: ik denk dat de echte Brusselmans uit zo’n ontmoeting meteen weer inspiratie had gehaald voor alweer een nieuw boek van 850 bladzijden. Bedankt voor het compliment.

 3. gertrud on december 28th, 2010 11:51

  hahahahahaha dat jij nou op een schrijver lijkt – als je de foto op Wikki ziet is dat geen compliment voor je uiterlijk, voor de rest wel!!!
  Leuk je dit-gaat-nergens-over-blog, zou je vaker moeten doen.

 4. Peter de Kock on december 28th, 2010 12:12

  @Es: Iets in diezelfde strekking zei Ingrid me ook. Het meest leuke van de ontmoeting was dat we samen nog uren hebben gekletst over van alles en nog wat. Over serieuze dingen en ook over volstrekte onzin.

 5. Tweets die vermelden Ben jij Herman Brusselmans (blogpost) -- Topsy.com on december 28th, 2010 12:44

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Peter de Kock. Peter de Kock heeft gezegd: Ben jij Herman Brusselmans (blogpost) http://tinyurl.com/33wemhs […]

 6. Petra on december 28th, 2010 13:44

  Je hebt gelijk, in heaven is ook veel humor, dus waarom niet hier? Behalve dankbaarheid is vreugde ook een krachtig instrument voor geluk! Of is dit nou weer te stichtelijk?

 7. Peter de Kock on december 28th, 2010 14:45

  Wat stichtelijke vreugde op z’n tijd is best leuk @Petra 🙂

 8. karin r. on december 28th, 2010 17:06

  ik schoot echt in de lach! 🙂

 9. Peter de Kock on december 28th, 2010 20:03

  Haha, dat deed ik in de kroeg ook @Karin. Dankzij zijn opmerkelijke vraag zal ik deze man nooit vergeten.

 10. Huub Koch on december 29th, 2010 21:25

  Trouwens… je hebt op TV wel wat weg van André Bijleveld, een jurylid van Korenslag: http://tinyurl.com/25wv2x7 😉

 11. Peter de Kock on december 29th, 2010 21:56

  Zo kan ie wel weer @Huub. Trouwens, die Bijleveld speelt bij een gospelband en ik niet 🙂

Laat je reactie achter!