De kracht van kwetsbaarheid

Geplaatst op 24 december, 2010 

‘Menselijkheid’ is al een tijdje een thema waar ik me mee bezig hou en over blog. Ik zat laatst op een kladje wat woorden en zinnetjes op te schrijven die voor mij de essentie van menselijkheid weergeven. ‘De essentie van de menselijke ervaring is ons herinneren dat we geliefd worden en dat we liefdevol zijn‘  schreef ik onder andere en ook het woord ‘kwetsbaarheid‘.

Gisteravond zag ik in mijn RSS reader ineens de TED-talk van Brene Brown: The power of vulnerability. Ik wilde deze feed bijna ongelezen markeren als gelezen toen mijn oog viel op het woord vulnerability. Kijken en luisteren dus naar Brene Brown. De eerste minuten had ik het idee mijn tijd te verspillen maar daarna….. Brene Brown geeft hier één van de meest inspirerende en ontroerende TED-talks die ik ken.

Wat zij vertelt is werkelijk de essentie van menselijkheid:  de kracht van kwetsbaarheid. Haar woorden ‘the courage to be imperfect‘ echoën nog na.

Meer van Brene Brown:

Lees ook: In je kracht staan

Bewaard onder Inspiratie

Tags: , , ,

Reacties

5 Reacties to “De kracht van kwetsbaarheid”

 1. Tweets die vermelden De kracht van kwetsbaarheid : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on december 24th, 2010 13:57

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Peter de Kock. Peter de Kock heeft gezegd: De kracht van kwetsbaarheid (blogje) http://tinyurl.com/35es3dl […]

 2. karin r. on december 26th, 2010 10:37

  de kracht van kwetsbaarheid is jezelf helemaal laten zien. en jezelf helemaal laten zien doen weinig mensen. waarom doen weinig mensen dat? dat is een goeie vraag. 🙂

 3. Peter de Kock on december 26th, 2010 13:09

  Sluit mooi aan op het onderwerp van jouw gastblog @Karin: http://ditismarsmania.blogspot.com/2010/12/over-de-grens.html
  Dank je wel.

 4. Ingrid on december 28th, 2010 14:58

  Mooi Peter! Goed ingeschat van jou dat dit me wel aan zou spreken. Ik ga het zeker nog een x bekijken vooral omdat het in het Engels minder bij me blijft hangen dan in het Nederlands. Maar het heeft me zeker geraakt en ik heb er ook plezier in gehad om er naar te kijken. Wat een goede “Storyteller”!

 5. Peter de Kock on december 28th, 2010 15:46

  @Ingrid: ze weet haar verhaal prachtig te vertellen. Niet alleen de inhoud is prettig om naar te luisteren, ook de vorm waarin ze het doet.

Laat je reactie achter!