Persoonlijke bullshit

Geplaatst op 20 december, 2010 

Het begon met een tweet van Coert Visser waarna Es, alias @Hemelwandelaar, en ik een korte uitwisseling hadden:

Peter: En we hebben gelukkig nog wat bullshit dagen tegoed 🙂 RT @CoertVisser It’s been a marvellous year for bullshit

Es: ROFL and true it is – what was your bullshit this year?

Peter: Mijn bullshit dit jaar? Misschien ’t idee dat ’t gebrek aan menselijkheid dat ik om me heen zie niets met mij te maken heeft

Es: dit is een dubble wammy wat je hier schrijft

Het is grappig en niet toevallig dat de afkorting BS zowel BullShit betekent als Belief  System. Overtuigingen hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum waarna ze hun zingeving verliezen en veranderen in een berg bullshit. Veel overtuigingen zijn achteraf gezien, eigenlijk altijd al bullshit geweest maar wel met een zekere nuttige functie, bijvoorbeeld ter bescherming. Op een gegeven moment, wat ik de houdbaarheidsdatum noem, verliest een overtuiging z’n nuttige functie en is het moment gekomen de overtuiging los te laten.

Als ik in situaties terechtkom waar de menselijkheid ver te zoeken is, haal ik daar inspiratie uit om over menselijkheid te schrijven en te bloggen. En laat ik nou tot de ontdekking zijn gekomen dat situaties met een gebrek aan menselijkheid behalve een inspiratiebron ook een uitnodiging zijn: om mijn eigen menselijkheid in te brengen.

Als je de bullshit herkent, verliest het z’n kracht.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Persoonlijke bullshit”

  1. Huub Koch on december 22nd, 2010 23:38

    Vandaar het No Bullshit Logo http://tinyurl.com/29g89z9 😉

  2. Peter de Kock on december 23rd, 2010 09:13

    Haha, cool @Huub.

Laat je reactie achter!