Aandacht

Geplaatst op 11 oktober, 2010 

Ik was vorige week donderdag  aan het werk toen ik hoorde over de dood van Antonie Kamerling. Het was toen nog niet bekend dat er sprake was van zelfdoding en ik stelde me zo voor dat Antonie ’s avonds naar bed was gegaan en zijn geliefden en dierbaren nooit meer zou kunnen zeggen dat hij van ze houdt.

Diezelfde dag las ik een blogpost van Steve Pavlina over attention. In die blogpost staat een lange lijst met onderwerpen waarbij Steve vraagt om per onderwerp aan te geven of het jouw aandacht wel, niet of enigszins waard is.

Je kunt je wel voorstellen wat de uitkomst is van zo’n aandachtsonderzoek als je net hebt gehoord over de dood van iemand die gezin met jonge kinderen achterlaat: de meeste van alle onderwerpen zijn totaal niet de moeite waard om aandacht aan te besteden. Helaas zijn dat de onderwerpen waar jij en ik, ook al willen we het niet, wel aandacht aan besteden wat weer ten koste van dat wat wel de moeite waard is om aandacht aan te besteden. Confronterend hoor.

Bewaard onder Actualiteit, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Aandacht”

 1. gertrud on oktober 12th, 2010 11:17

  ja en als je bedenkt dat dit alleen een zaak is van de ziel van Antonie is ook dit nieuws niet voor jou belangrijk. Eigenlijk meer een informatieve melding van iemands niet meer bestaan. En als je ook nog dieper kijkt en weet waarom het zo is gelopen berust je gewoon. En de zielen van Isa en de kinderen wisten van tevoren dat dit ging gebeuren al is het ws niet bewust nog waar te nemen. Alles gebeurt volgens plan, altijd – geen uitzonderingen.

 2. Peter de Kock on oktober 12th, 2010 17:21

  Interessant @Es, het nieuws over Antonie is inderdaad niet belangrijk maar wel nuttig 🙂

 3. Marco Raaphorst on oktober 13th, 2010 08:56

  geef alles wat je na aan het hart ligt je volledige aandacht

 4. Peter de Kock on oktober 13th, 2010 09:56

  Sluit mooi aan @Marco bij de verschuiving van hoofd naar hart. Dat lost het aandachtsprobleem meteen ook op. Dank je wel.

 5. Hanneke on oktober 13th, 2010 20:16

  Interessant! wa je schijft over de verschuiving van hoofd naar hart, ik zit er weer middenin, probeer een goed evenwicht te vinden.

 6. Peter de Kock on oktober 13th, 2010 21:27

  Join the club @Hanneke 🙂

Laat je reactie achter!