Vervulling, leegte en vervulling

Geplaatst op 8 oktober, 2010 

Heb je dat wel eens, dat een behoefte (of meerdere behoeften) zo overvloedig vervuld wordt, dat er een dag of week later een gevoel van leegte overblijft? Ik wel. Zondag nog, de dag na de tien verrassende ontmoetingen.

Ik had nog nooit op één dag zoveel inspirerende mensen ontmoet en een dag later was daar dat gevoel, die beleving van leegte.  Je zou het als heimwee kunnen zien maar ik wil graag even freewheelen om er een andere betekenis aan te geven. Ik ga het hier even over God hebben maar lees er gerust naar eigen smaak een ander woord voor in de plaats zoals Godin, Universum, Al Wat Is, Great Spirit, Liefde, Licht of whatever.

Ik heb soms het idee dat God (zoals ik die ken) zo graag wil dat onze behoeften vervuld zijn, dat hij/zij als volgt te werk gaat:

 1. Een behoefte ineens zo overvloedig vervullen dat je de behoefte en de vervulling ervan wel moet opmerken.
 2. Na vervulling lijkt de behoefte ineens veel nadrukkelijker aanwezig dan eerst. Misschien viel de behoefte eerst niet eens op, nu des te meer. De behoefte lijkt groter, opgerekt.
 3. Je wordt voorbereid op vervulling. De behoefte die nu nadrukkelijker aanwezig is, werkt als een magneet op de vervulling ervan.

Logisch eigenlijk want hoe kan een behoefte vervuld worden als je je niet eens bewust bent van die behoefte? Nou, daar heeft  God/Godin/Universum/Al Wat Is/Great Spirit/Liefde/Licht of whatever zo zijn/haar manieren voor…

Bewaard onder Mening, Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Vervulling, leegte en vervulling”

 1. gertrud on oktober 8th, 2010 11:59

  yes en *whatever doet dat whenever en whereever – zoals het op de timeline van je ziel al lang vaststaat

 2. Peter de Kock on oktober 8th, 2010 12:25

  Ik zou soms willen @Es dat ik die timeline van de ziel kon uitlezen in mijn twitter timeline 🙂 Fijn weekend.

 3. gertrud on oktober 8th, 2010 20:18

  ja kan ik me voorstellen – kijk eens wie je volgt en waarover het gaat in je timeline…..fijn weekeinde Peter

 4. Peter de Kock on oktober 8th, 2010 20:22

  Interessante tip @Es, dank je wel. Zoals ik op Twitter schreef: #altijdscherp 🙂

Laat je reactie achter!