Wat had ik graag eerder willen weten?

Geplaatst op 18 september, 2010 

Wat ik absoluut graag eerder had willen weten is dat er zoiets bestaat als behoeften en dat gevoelens een functie hebben bij het signaleren van bevredigde en onbevredigde behoeften.

Ik denk dat het nu zo’n zes jaar geleden is dat ik dit leerde tijdens mijn eerste trainingen Geweldloze Communicatie. Ik  voelde me blij en boos tegelijk. Blij dat ik iets leerde dat van grote waarde voor me was. Boos om al die onzin die ik op school had geleerd. Waarom had nooit iemand op school hierover verteld of thuis? Waarom kende ik wel die stelling van Pythagoras en wist ik niet dat gevoelens een functie hebben bij het signaleren van behoeften? Grrrrrrrr…

Credits: het idee voor deze blogpost heb ik te danken aan Ian Peatey’s ‘5 Things I Wish I’d Known Earlier’

Bewaard onder Communicatie, Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

6 Reacties to “Wat had ik graag eerder willen weten?”

 1. Ian | Quantum Learning on september 18th, 2010 10:51

  Hi Peter. I really wish I could understand a bit of Dutch … in any case I’m grateful for the mention and all the support I receive from you.

 2. Peter de Kock on september 18th, 2010 11:11

  Thanks for your comment @Ian. What I wrote (inspired by your blogpost) is about one thing I wish I’d Known earlier. That one thing is about human needs and that feelings can play a role in identifying unmet needs and satisfied needs.

 3. Huub Koch on september 18th, 2010 11:04

  Alles wat je wilde weten over het fenomeen #openhaardmeeting maar nooit durfde vragen! 😉

 4. Peter de Kock on september 18th, 2010 11:12

  LOL @Huub. En als je het toch durft te vragen, doe het dan in de vorm van een #openhaardvraag 🙂

 5. karin r. on september 19th, 2010 13:36

  daarom zou ik een nieuw onderwijssysteem willen! wanneer gebruik je de stelling van pythagoras? is het niet beter en effectiever kinderen te leren omgaan met verschillende emoties? hoe ga je om met elkaar?

 6. Peter de Kock on september 19th, 2010 16:13

  Ik juich je ideeën van harte toe @Karin. Onderwijs is erop gericht kinderen te leren wat het fabriekssysteem nodig heeft, niet wat de kinderen nodig hebben. Gelukkig is het fabriekssysteem hard ten val aan het komen, biedt kansen voor kind-waardig onderwijs.

Laat je reactie achter!