Laat jezelf zien (2)

Geplaatst op 13 september, 2010 

Op zijn blog ‘Mijns Inziens‘ vroeg Edwin Mijnsbergen welk blog of welke blogpost ooit impact op je heeft gehad en waarom. Hier mijn antwoord:

Een website/blog die mij rond 2002 bij de keel heeft gegrepen en dat sindsdien nog regelmatig doet, is http://www.joy2meu.com/ van Robert Burney.

Wat deze man mij heeft geleerd is dat, wil je een boodschap overbrengen, het nodig is om jezelf als boodschapper tot diep in je ziel te laten zien. Er zijn veel boodschappers met een mooie boodschap maar een boodschap doet pas wat met je als de boodschapper laat zien wie hij is. En dan bedoel ik niet de sterke en succesvolle kanten (die laten we allemaal maar al te graag zien) maar de emotionele en kwetsbare kanten. En juist die kanten maken een boodschapper geloofwaardig.

Een ander voorbeeld ter onderbouwing van mijn betoog. Ik zag laatst de documentaire ‘It might get loud’ met Jimmy Page, The Edge en Jack White. Wat mij daarin het meeste raakte was dat deze topgitaristen de guts hebben om te erkennen dat ook zij soms het gevoel hebben geen pepernoot te kunnen spelen, dat niks ze lukt op de gitaar. Zo’n opmerking brengt het gitaar spelen meteen down to earth. En zoiets doet Robert Burney met zijn manier van werken ook.

Lees ook: Laat jezelf zien

Bewaard onder Bloggen, Mening

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Laat jezelf zien (2)”

 1. Michael Minneboo on september 13th, 2010 19:37

  Dat lijkt me nog best lastig, pepernoten op je gitaar spelen. 🙂

 2. Peter de Kock on september 13th, 2010 20:07

  Een beetje gitarist ziet in alles een plectrum @Michael 🙂 Ik las dat de onlangs overleden cellist van ELO zijn cello bespeelde met fruit.

 3. Michael Minneboo on september 13th, 2010 21:54

  @Peter: Prachtig verhaal, Peter. Ben benieuwd wat voor fruit. Een banaan kan ik me nog voorstellen, maar een druif lijkt me al lastiger. En welk stukje fruit geeft het mooiste geluid? 🙂

 4. Peter de Kock on september 14th, 2010 18:19

  @Michael: neem een fruitschaal en probeer het eens uit 🙂 Volgens mij hangt het soort fruit ook af van de soort muziek die je speelt. Rockmuziek mag best met een harde kokosnoot worden gespeeld.

Laat je reactie achter!