De motor als spiegel

Geplaatst op 31 juli, 2010 

Ik heb twee spiegels op mijn motor waarin ik het verkeer achter me kan zien. Tijdens de motorvakantie ontdekte ik dat mijn hele motor eigenlijk één grote spiegel is waarin ik vooral mijzelf kan zien.

Tijdens het toeren had ik regelmatig de angst dat er iets met mijn motor zou gebeuren. Dat mijn motor het ineens niet meer doet en ik ergens in the middle of nowhere kom te staan.

Mijn motor is prima onderhouden en verkeert in topconditie en toch regelmatig die vrees voor technische problemen onderweg. Doet ie het wel en blijft ie het wel doen? Met die gedachten  ging ik ’s morgens op weg naar waar mijn intuïtie me die dag zou brengen. En elke middag of avond kwam ik weer helemaal veilig en voldaan terug op de camping zonder ook maar één technisch probleempje.

Tijdens één van mijn tochten had ik het door. Mijn angst heeft niets met mijn motor te maken, mijn motor is alleen maar een spiegel waarin ik mijzelf weerspiegeld zie. Het gaat er niet om of mijn motor het doet en of hij het blijft doen, het gaat erom dat ik op mezelf kan vertrouwen. Ook al kom ik inderdaad in the middle of nowhere met problemen te staan, dat ik hulp kan vinden en dat ik met of desnoods zonder motor weer veilig thuis kom.

Al die angst of ik mijn motor wel kan vertrouwen gaat uiteindelijk over het vertrouwen in mijzelf. Het is veel gemakkelijker en minder pijnlijk dat lekker op een motor te projecteren maar eenmaal mezelf in de spiegel gezien, is er geen ontkennen meer aan.

Mijn motor is altijd en overal een fantastische reisgenoot geweest. Sterk, wendbaar en betrouwbaar. Ook dat is projectie 🙂

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

12 Reacties to “De motor als spiegel”

 1. Huub Koch on juli 31st, 2010 11:06

  Groetjes aan je motor! 😉

 2. Peter de Kock on juli 31st, 2010 16:35

  Doe ik @Huub, t’is een schatje…

 3. Hanneke on juli 31st, 2010 20:26

  Mooi stuk heb je geschreven. Ben jij ook een schatje Peter en sterk, wendbaar en betrouwbaar?

  Ooit heb ik bij iemand achterop de motor gezeten ik vond het helemaal geweldig!

 4. Peter de Kock on juli 31st, 2010 23:04

  Haha @Hanneke, het was ook een voorzet voor open goal zoals dat in voetbaltermen heet 🙂

 5. Michael Minneboo on augustus 1st, 2010 12:56

  Ik dacht eerst even dat je je zorgen maakte over je gezondheid en dat je dat bedoelde met op jezelf kunnen vertrouwen: loop ik nog wel goed, valt mijn lijf niet halverwege (de reis/het leven, etc.) uit.

 6. Peter de Kock on augustus 1st, 2010 13:40

  Oh, dat zou ook een interpretatie kunnen zijn @Michael. Zoals ik het voel/beleef gaat het in de richting van red ik mezelf, wat er ook gebeurt.

 7. Michael Minneboo on augustus 1st, 2010 16:34

  @Peter: Je hebt ongetwijfeld ooit ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’ gelezen. Mooi boek vond ik dat.

 8. Peter de Kock on augustus 1st, 2010 19:44

  Klopt @Michael. Vind het wel een heel bijzonder boek. In Paulo Coelho’s boek ‘The Valkyries’ komt een bende motorrijdende dames voor. Een motor geeft een boek toch iets speciaals.

 9. Hanneke on augustus 2nd, 2010 18:00

  Haha peter, heerlijk toch af en toe een makkelijk schot:-)

 10. Peter de Kock on augustus 2nd, 2010 19:25

  Voor sommige voetballers toch nog een hele kunst hoor @Hanneke 🙂 Maar die van jou zit!

 11. Michael Minneboo on augustus 3rd, 2010 19:57

  @Peter: Dames op een motor geven een motor ook iets speciaals :). Liever dat dan langharige en dikbuikige Hells Angels in ieder geval 🙂

 12. Peter de Kock on augustus 3rd, 2010 20:15

  Haha @Michael, helaas kun je door die motorpakken en helmen niet zien wie of wat er op de motor rijdt. Sommige gevallen zoals in jouw voorbeeld uitgezonderd.

Laat je reactie achter!