Een blogger blogt wat hij of zij aan het leren is

Geplaatst op 25 juni, 2010 

Laatst las ik een persoonlijke blog van iemand met daarin een stellingname die door diezelfde blogger niet veel later op Twitter grondig overboord werd gegooid.  Zoiets als wanneer ik een blog schrijf over het belang van respectvol omgaan met elkaar en een uur later op Twitter iemand verbaal fileer.

Als ik artikelen van een ander lees, heb ik vaak het idee dat die ander datgene waar hij/zij over schrijft, zelf beheerst en er daarom over schrijft. Je leert iets, beheerst het en deelt het vervolgens met anderen. Maar dit klopt niet. Mensen schrijven of bloggen over datgene wat ze zelf aan het leren zijn. En fouten maken en af en toe eens heerlijk incongruent zijn horen daarbij. Bloggen is samen leren.

Bewaard onder Bloggen

Tags:

Reacties

11 Reacties to “Een blogger blogt wat hij of zij aan het leren is”

  1. Huub Koch on juni 25th, 2010 15:18

    Learning by Doing? Onmisbaar!

  2. Petra on juni 26th, 2010 11:24

    Helemaal waar. Want is het niet eigenlijk aan jezelf gericht, wat je schrijft?

  3. Peter de Kock on juni 26th, 2010 12:06

    Ik denk het wel @Petra, het schrijven begint vanuit de schrijver. En door het te publiceren laat je anderen erin delen.

  4. Michael Minneboo on juni 26th, 2010 11:58

    Ik denk dat dit deels klopt, maar dat men ook natuurlijk dingen schrijft die ze wel weten en beheersen. Dat is zo mooi aan goede blogs, dat ze de persoonlijkheid van de blogger weergeven – ook al is dat maar deels – en dat ze laten zien waar en hoe die blogger in het leven staat. Uitroepen dat je iets van plan bent te gaan doen, maakt daar zeker deel van uit. Als je je voornemen in een blogpost wereldkundig maakt, kan dat volgens mij ook fungeren als een stok achter de deur. Mensen gaarn vragen hoe het ermee staat of tips geven hoe je je doel kunt bereiken.

  5. Peter de Kock on juni 26th, 2010 12:08

    Je nuancering is wel op z’n plaats @michael. Wat ik schreef geldt alleen voor bepaalde blogs, niet voor alles wat er geblogd wordt. Je kunt bloggen natuurlijk inzetten voor hele andere dingen. Bedankt voor je aanvulling.

  6. karin r. on juni 26th, 2010 21:06

    soms schrijf je denk ik ook iets om jezelf te blijven opvoeden; je staat ergens nogmaals bij stil, hoe jij het wilt. wat goed voor jou is. waar je waarde aan hecht.

  7. Peter de Kock on juni 27th, 2010 09:50

    Dat herken ik wel @Karin. Er kunnen allerlei aanleidingen en intenties zijn om een blog te schrijven.

  8. Marco Raaphorst on juni 27th, 2010 08:23

    en bloggers bloggen ook veel over het bloggen. als een soort uitdaging: kijk eens hoe leuk dit is. toch? (met dus een vraag erbij, bevestiging zoeken in de comments)

  9. Peter de Kock on juni 27th, 2010 09:51

    Dat vind ik het leuke van Bloggen @Marco: samen leren met de lezers door de comments en interacties die soms op Twitter of in het echte leven een inspirerend vervolg krijgen.

  10. gertrud on juni 29th, 2010 20:13

    maakt niet uit waarover het gaat, het komt vanuit je zelf dus laat het jou zien als schrijver, wat jou beweegt, waar je mee bezig bent en er is ook altijd een verhaal achter het verhaal…..

  11. Peter de Kock on juni 29th, 2010 23:03

    Dat ben ik met je eens Es, thx.

Laat je reactie achter!