Op de koffie bij de gemeente

Geplaatst op 7 mei, 2010 

Gisteren was ik bij de gemeente om eens te praten over de aanbevelingen die ik had gedaan om de overstap te maken van ‘even een bewonersbrief schrijven’ naar echt communiceren met de wijkbewoners.

Sinds ik ze oktober vorig jaar die aanbevelingen had gedaan zoals beschreven in ”Bewonersbrief van de gemeente‘ en ‘Extra tip voor de gemeente‘, had de gemeente niets van zich laten horen. Geen ontvangstbevestiging, geen bedankje, niets. Tot ik een week of twee geleden een telefoontje kreeg met de vraag of ik over de aanbevelingen wilde komen praten. Nou, dat wilde ik wel en gisteren was het zover.

Ik had me bij de receptie aangemeld, kreeg een badge en mocht even plaatsnemen. Paar minuten later komt de receptioniste naar met toe met de vraag of ik haar even wil volgen want ze heeft een telefoontje voor me.  Het is de meneer met wie ik een afspraak heb. Het gesprek kan helaas niet doorgaan, blijkbaar is er iets mis gegaan met de e-mail die hij me daarover heeft gestuurd. E-mail? Ik heb helemaal geen e-mail ontvangen.

Ik vond het niet erg, ik woon op tien minuten fietsen van het stadhuis en kon de extra tijd goed gebruiken. Toen ik buiten weer op de fiets stapte had ik wel een binnenpretje. De gemeente had me willen vertellen wat er al met mijn aanbevelingen was gedaan om beter te communiceren en dan gaat de afspraak niet door omdat er iets mis is gegaan met een e-mail. Volgende week maakt de gemeente een nieuwe afspraak. Dan zet ik alvast een extra aanbeveling op mijn lijstje: pak de telefoon.

Bewaard onder Communicatie, Persoonlijk

Reacties

5 Reacties to “Op de koffie bij de gemeente”

 1. Michael Minneboo on mei 7th, 2010 18:18

  Ha!Ha! Wat een typerend voorbeeld van hoe ambtenaren met burgers communiceren. Je kunt ze nog een hoop leren, Peter. Hopelijk luisteren ze de volgende keer aandachtig. Als de afspraak doorgaat.

 2. Huub Koch on mei 7th, 2010 20:08

  Ben toch heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Wie weet gaat er wel iets heel moois uitkomen! 🙂

 3. karin r. on mei 7th, 2010 23:15

  *zakt met hoofd op bureau* bij wijze van.

 4. Peter de Kock on mei 8th, 2010 10:00

  Bedankt Karin, Huub en Michael. Ben inderdaad benieuwd naar het vervolg maar ik leg de lat van mijn verwachtingen laag bij de grond. Wordt vervolgd…

 5. Niet op de koffie bij de gemeente : Zwerven door het alledaagse on mei 25th, 2010 10:02

  […] Weet je nog dat ik 6 mei die afspraak had bij de gemeente? Een afspraak om te komen praten over de aanbevelingen die ik had gedaan om de overstap te maken van ‘even een bewonersbrief schrijven’ naar echt communiceren met de wijkbewoners? […]

Laat je reactie achter!